Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: «Ζήλεια» από την εφημερίδα Sozcu για την παραχώρηση τεθωρακισμένων από ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Μεγάλη χάρη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα- Εκτιμά ότι οι Αμερικανοί θέλουν με τον τρόπο αυτό να αυξήσουν την παρ...



«Μεγάλη χάρη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα- Εκτιμά ότι οι Αμερικανοί θέλουν με τον τρόπο αυτό να αυξήσουν την παρουσία τους στην περιοχή

Η παραχώρηση 1.200 θωρακισμένων τροχοφόρων Μ1117 από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, σχολιάζεται έντονα σε σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sozcu. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «μεγάλη χάρη» προς τη χώρα μας από τις ΗΠΑ, που το τελευταίο διάστημα «αυξάνει την παρουσία της στο Αιγαίο».


Πρόκειται ουσιαστικά για υλοποίηση της αμερικανικής απόφασης δωρεάς των συγκεκριμένων τροχοφόρων προς τη χώρα μας, τα οποία θα επιλέξει κλιμάκιο του ΓΕΣ που θα μεταβεί το επόμενο διάστημα στις ΗΠΑ, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο. Τα 1.200 N1117 πρόκειται να ενισχύσουν τη θωράκιση μονάδων σε ακριτικές περιοχές.


«Ανακοινώθηκε πως επιτεύχθηκε συμφωνία με τον αμερικανικό στρατό, για δωρεά 1200 θωρακισμένων οχημάτων στην Ελλάδα τύπου M1117, τα οποία θ’ αναπτυχθούν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου»,

αναφέρει η Sozcu, σχολιάζοντας πως η νέα αμερικανική δωρεά προς την Ελλάδα εντάσσεται στην προσπάθεια της Ουάσιγκτον «να αυξήσει την παρουσία και την επιρροή της στο Αιγαίο».

Το δημοσίευμα τονίζει πως τα θωρακισμένα τροχοφόρα Μ1117, θα ενισχύσουν στρατιωτικές μονάδες του 4ου Σώματος στην περιοχή της Δυτικής Θράκης και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.


«Το κόστος κάθε τροχοφόρου εκτιμήθηκε αρχικά στα 83.700 δολ., αλλά μετά την πίεση και τις έντονες διαπραγματεύσεις των αξιωματούχων του ελληνικού ΓΕΣ προς τους Αμερικάνους, αυτά συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα EDA και τελικά θα δοθούν στην Ελλάδα με μοναδική υποχρέωση κάλυψης των εξόδων συντήρηση και αποστολής», σημειώνει το δημοσίευμα, που κάνει γνωστό πως ήδη «η Ελλάδα έχει ξεκινήσει προετοιμασίες για την τοποθέτηση αντιαρματικών όπλων σε πολλά από αυτά τα οχήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.