Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μεγάλη τιμή για την Ελλάδα: Έλληνας επιστήμονας ο αρχισυντάκτης του κορυφαίου επιστημονικού περιοδικού The Pharmacogenomics Journal

Του ομίλου περιοδικών NATURE BME IMPACT FACTOR 5-year Impact Factor: 3.018 Του Δρος. Αρχιμ. Δημητρίου Καλημέρη, Μεταδιδακτορικού Ερευνητή ...



Του ομίλου περιοδικών NATURE BME IMPACT FACTOR 5-year Impact Factor: 3.018

Του Δρος. Αρχιμ. Δημητρίου Καλημέρη, Μεταδιδακτορικού Ερευνητή Εργαστηρίου Φαρμακογονιδιωματικής, Πανεπιστημίου Πατρών

Νέος αρχισυντάκτης o διακεκριμένος Καθηγητής Γιώργος Π. Πατρινός.

Το Σεπτέμβριο του 2020, το περιοδικό Pharmacogenomics υποδέχτηκε τον καθηγητή Γιώργο Π. Πατρινό ως νέο αρχισυντάκτη.  


Ο κ. Πατρινός είναι επί του παρόντος επικεφαλής του Εργαστηρίου Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών στην Ελλάδα, το πρώτο επίσημα ακαδημαϊκό εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής στην Ελλάδα.


Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανακάλυψη και την κλινική εφαρμογή της φαρμακογονιδιωματικής, εστιάζοντας κυρίως στην ψυχιατρική αλλά και στην καρδιολογία και στην ογκολογία, στη γονιδιωματική των σπάνιων διαταραχών και στη μεταγραφική ρύθμιση των γονιδίων του ανθρώπινου εμβρύου σφαιρίνης.


Ο Γιώργος έχει περισσότερες από 250 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, έχει συντάξει πολλά διεθνή εγχειρίδια και είναι ο κύριος συνδιοργανωτής των Golden Helix Conferences, μιας διεθνούς σειράς συναντήσεων για τη Φαρμακογονιγιωματική και τη Γενωμική Ιατρική, επίσης εκδίδει το ηλεκτρονικό περιοδικό «Εξατομικευμένη Ιατρική». 


Του Ευχόμαστε, δημιουργική θητεία.  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.