Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι συνιστά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού για τις εγκύους: Μόνο εμβόλιο mRNA, μέχρι νεωτέρας

Τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε εγκύους ανέπτυξε η πρόεδρος της Ε...



Τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε εγκύους ανέπτυξε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η γενικότερη σύσταση είναι οι γυναίκες που είναι έγκυοι να εμβολιάζονται με εμβόλιο mRNA και όχι με εμβόλια με αδενοϊό, σαν αυτό της AstraZeneca.

«Είναι προτιμότερο μια έγκυος να εμβολιαστεί με ένα mRNA εμβόλιο μέχρι να έχουμε τα δεδομένα» σημείωσε η ειδικός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.


Η αμερικανική έρευνα για το εμβόλιο στις εγκύους

«Την προηγούμενη φορά αναφερθήκαμε πως στάδιο μετά από στάδιο φτάσαμε από την πλήρη απαγόρευση στο στάδιο του να εμβολιάζεται μια έγκυος όπως ο γενικός πληθυσμός», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου.


«Τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρωθεί για τις κυήσεις ήταν ένα θέμα που απασχολούσε, προήλθαν από τις ΗΠΑ, με ένα καλό μητρώο γυναικών σε κύηση που έδειξε ότι δεν υπάρχει σήμα ανησυχίας σχετικά με τον εμβολιασμό. 90.000 κυήσεις με εμβόλια mRNA έδωσαν τα τεκμηριωμένα στοιχεία ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής στην κύηση», πρόσθεσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.


Τι γίνεται με τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson

«Κατά 99% τα εμβόλια αυτά (τα εμβόλια με αδενοϊό) είναι ασφαλή για την κύηση. Σε αυτό στο οποίο μειονεκτούν επί του παρόντος είναι ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν την απόλυτα ασφαλή χορήγηση αυτών των εμβολίων κατά την κύηση», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμού για τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson. Όπως είπε, η μελέτη στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά σε γυναίκες που εμβολιάστηκαν με κάποιο εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna (mRNA).


Ωστόσο, όπως τόνισε, «αν μια γυναίκα εμβολιαστεί κατά την κύηση, μη γνωρίζοντας ότι είναι έγκυος, αυτό δεν συνεπάγεται και διακοπή της κύησης». Η Μαρία Θεοδωρίδου επανέλαβε πως βρισκόμαστε σε «στάση αναμονής για λίγο, μέχρι να μπορέσουμε να έχουμε στοιχεία και γι' αυτά τα εμβόλια».


Ωστόσο, η πρόεδρος προέτρεψε τους πολίτες «αυτή η επιστημονική τυπικότητα να μην αποτελέσει εμπόδιο για την αναπαραγωγή των γυναικών στην αναπαραγωγική ηλικία».



Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.