Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ από το νέο χτύπημα από ΗΠΑ... Αμερικανοί στρατιώτες & Κούρδοι της Συρίας σε κοινή εκπαίδευση για την δημιουργία του Κουρδιστάν...!!

ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ! Μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Ουάσι...




ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ!


Μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Ουάσιγκτον, οι Τούρκοι δέχθηκαν νέο χτύπημα από τις ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας την παρουσία Αμερικανών αξιωματικών με Κούρδους στην Βόρεια Συρία.

“Μετά την ανακοίνωση της αρμενικής «γενοκτονίας», είχαμε ένα νέο αντι-τουρκικό μήνυμα των ΗΠΑ. Δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες από το αμερικανικό Πεντάγωνο, που δείχνουν Αμερικανούς στρατιωτικούς με Σύρους Κούρδους του ΡΚΚ.

Πρόκειται για στρατιωτικούς των ΗΠΑ, που ανήκαν στο 1ο Τάγμα που ανήκει στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού της 2ας τεΘωρακισμένης Ταξιαρχίας, οι οποίοι συναντήθηκαν με Κούρδους των συριακών Δημοκρατικών δυνάμεων υπό την ευθύνη της Κεντρικής αμερικανικής διοίκησης (CENTCOM)”, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Τα μέλη του PKK / YPG καλωσόρισαν Αμερικανούς στρατιωτικούς και οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο), προκαλώντας οργή στην Άγκυρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των τουρκικών ΜΜΕ.

Στις 23 και 24 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν τρεις τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν και του προέδρου Ερντογάν, καθώς και μεταξύ των ΥΠΕΞ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, ο υπουργός εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου συνομίλησε στο ομόλογό του Α.Μπλίνκεν, ενώ ο εκπρόσωπος του Ερντογάν İbrahim Kalın είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο. Αναφέρθηκε ότι, παρά τις τρέχουσες διαφωνίες, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού.

Τούρκος ειδικός διερωτάται τι θα συμβεί όμως μέχρι τη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ειδικά μετά την δημοσίευση των εν λόγω φωτογραφιών;

Οι ΗΠΑ και προσωπικά ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του, πριν αναλάβει ακόμη την εξουσία στις ΗΠΑ σε σχέση με τους Σύρους Κούρδους και την κατάσταση στην Συρία.

Οι ΗΠΑ ελέγχουν μια μεγάλη περιοχή κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα μέσω των ενόπλων δυνάμεων τους, ενισχύοντας τους Σύρους Κούρδους με όλους τους τρόπους, όπλα, πυρομαχικά, εκπαίδευση, χρήματα, για να ανακηρύξουν οι ίδιοι σε εύλογο διάστημα την αυτονομία τους στα πρότυπα του ιρακινού Κουρδιστάν, έναντι του καθεστώτος του Άσαντ, το οποίο όμως στηρίζει η Ρωσία, η οποία ετοιμάζει ταυτόχρονα έρευνες στην συριακή ΑΟΖ και αυτό δεν πρέπει επουδενί να μας διαφεύγει.Αυτό που φοβίζει τους Τούρκους είναι μήπως οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργήσουν το συριακό Κουρδιστάν, εις βάρος του 28% της επικράτειας της συριακής δημοκρατίας, προκαλώντας ντόμινο μελλοντικών εξελίξεων στην περιοχή, αγνοώντας την θέση της Τουρκίας σε αυτό το θέμα.

Το κατά πόσον αυτό όμως θα επηρεάσει και σε ποιο βαθμό την τουρκική εξωτερική πολιτική είναι ‘ένα ζήτημα που θα δούμε το επόμενο διάστημα μέχρι τον Ιούνιο. Γιώργος Μοτσάκος - pentapostagma.gr





---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.