Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Προς ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών η λίρα… λόγω Αρμενίων

Η τουρκική λίρα οδεύει προς τη χαμηλότερη ισοτιμία της όλων των εποχών σήμερα Δευτέρα, μετά την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τ...







Η τουρκική λίρα οδεύει προς τη χαμηλότερη ισοτιμία της όλων των εποχών σήμερα Δευτέρα, μετά την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κάτι που κάνει τους αναλυτές να ανησυχούν για περαιτέρω επιδείνωση των διμερών σχέσεων.

Η λίρα έπεσε κατά 1,2% στα 8,48 έναντι του δολαρίου. Το μέχρι στιγμής ιστορικό χαμηλό είχε σημειωθεί στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου όταν η λίρα αντιστοιχούσε έναντι 8,58 του δολαρίου. Η τουρκική λίρα σημειώνει διαδοχικά ιστορικά χαμηλά έναντι του αμερικανικού δολαρίου από την εποχή της νομισματικής κρίσης του 2018.

Ένας ακόμη λόγος που συνέβαλε στην υποχώρηση της λίρας είναι και η δήλωση του κυβερνήτη της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Şahap Kavcıoğlu την περασμένη Παρασκευή ότι τα κέντρα αποφάσεων της νομισματικής πολιτικής στην Άγκυρα δεν σχεδιάζουν να ανεβάσουν τα επιτόκια. “Ποιος χαίρεται με τα υψηλά επιτόκια; Οποιαδήποτε αύξηση των επιτοκίων θα στείλει αρνητικά σήματα στην βιομηχανία” είχε δηλώσει ο Kavcıoğlu.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOYRNAL

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.