Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ψήφος αποδήμων: Ο ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» την Τζάκρη με... την υπογραφή της - Είπε ΟΧΙ η Αριστερά...!!!

Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και έντονες κοινοβουλευτικές διεργασίες ανοίγει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει στην ...







Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και έντονες κοινοβουλευτικές διεργασίες ανοίγει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει στην Βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση όλων των αυστηρών περιορισμών στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους.

Από τις πρώτες τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Βουλή, διαφαίνεται ότι θετικά προσεγγίζουν την νομοθετική κυβερνητική πρωτοβουλία οι ΚΟ ΝΔ, Κινήματος Αλλαγής και Ελληνικής Λύσης ενώ το ΚΚΕ επιμένει στην διατήρηση των περιορισμών. Το άθροισμα των τριών κομμάτων οδηγεί σε πλειοψηφία 190 βουλευτών, ωστόσο σύμφωνα με το Σύνταγμα για την άμεση εφαρμογή αλλαγών στην εκλογική νομοθεσία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την αποδοχή της κυβερνητικής πρωτοβουλίας και επαναφέρει την δική του πρόταση σύμφωνα με την οποία η απρόσκοπτη συμμετοχή των απόδημων στην εκλογική διαδικασία επιτρέπεται μόνο αν η ψήφος τους δεν θα προσμετράται στο συνολικό αποτέλεσμα της επικράτειας. Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει δυο χωριστές εκλογικές διαδικασίες ελλήνων εσωτερικού και εξωτερικού. Παράλληλά, η Κουμουνδούρου επιχειρεί «μαζέψει» τις αρχικές δηλώσεις της κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη η οποία χαρακτήρισε «προσβλητικούς» τους περιορισμούς στην ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις της κα Τζάκρη -αρμόδιας για θέματα απόδημου ελληνισμού- κινητοποίησαν το υπουργείο Εσωτερικών για την κατάθεση της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Πάντως, οι πολιτικοί ελιγμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την αρχική αμηχανία, προκαλούν την σφοδρή κριτική από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.