Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα ζητά εκ νέου από τη Γερμανία αποζημιώσεις για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανανεώσει το αίτημά της να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία για αποζημίωση πριν από την 80η επέτειο της ...






Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανανεώσει το αίτημά της να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία για αποζημίωση πριν από την 80η επέτειο της ναζιστικής εισβολής κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει η Deutsche Welle.

«Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Αυτά τα αιτήματα είναι σαφή και έγκυρα και θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο», δήλωσε εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην DPA.

Η Ελλάδα ζήτησε επίσημα συνομιλίες με τη Γερμανία το 2019. Εκείνη την εποχή, το ελληνικό κράτος είχε πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, η κυβέρνηση του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε τον Ιανουάριο του 2020 ότι η Αθήνα εξακολουθεί να εξετάζει την ανοιχτή υπόθεση, αν και μέχρι σήμερα απέφυγε να ασκήσει πίεση στο Βερολίνο.

Ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή εκτιμά ότι οι ζημιές των Ναζί στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πολέμου ανήλθαν σε περίπου 289 δισεκατομμύρια ευρώ . Αυτό το ποσό περιλαμβάνει επίσης ένα δάνειο που η Ελλάδα χορήγησε με τη βία στη γερμανική κεντρική τράπεζα.

Η Γερμανία αναφέρει ότι θεωρεί το ζήτημα επιλύθηκε με τη λεγόμενη Συμφωνία 2 + 4 , που υπογράφηκε το 1990, η οποία επέτρεψε στην ενωμένη Γερμανία να γίνει ένα πλήρως κυρίαρχο κράτος το επόμενο έτος . Η συνθήκη υπογράφηκε από την Ανατολική Γερμανία, τη Δυτική Γερμανία και τις πρώην δυνάμεις κατοχής (Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Σοβιετική Ένωση).

Το έγγραφο δεν αναφέρει αποζημιώσεις.

Η Ελλάδα και η Πολωνία, που υπέστησαν ναζιστική κατοχή κατά τη διάρκεια του πολέμου, δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για τη συνθήκη.

Μια έκθεση της Bundestag του 2019 αναφέρει ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας έχουν νομικό βάρος.

Οι Πράσινοι και η Αριστερά στη Γερμανία επέκριναν έντονα την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.

Η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι αντί να πληρώσει αποζημιώσεις, είναι καλύτερο να προωθηθεί η συμφιλίωση με την Ελλάδα μέσω διαφόρων έργων, σημειώνει η βουλγαρική News.bg.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.