Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντίποινα από την Μόσχα στους πρώην υποτακτικούς της... Η Ρωσία απελαύνει Βούλγαρους διπλωμάτες

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κήρυξε δύο υπαλλήλους της βουλγαρικής πρεσβείας στη Μόσχα «persona non grata». Αυτό αναφέρε...







Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κήρυξε δύο υπαλλήλους της βουλγαρικής πρεσβείας στη Μόσχα «persona non grata».

Αυτό αναφέρει ο ιστότοπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στις 20 Απριλίου, ο Πρέσβης της Βουλγαρίας Α. Κρίστιν προσκλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου του δόθηκε ένα σημείωμα από το Υπουργείο με την οποία δηλώνεται “Persona non grata” o Πρώτος Γραμματέας της Προξενικής Υπηρεσίας της Βουλγαρικής Πρεσβείας στη Ρωσία Ν. Παναγιότοφ και Πρώτος Γραμματέας Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλγαρικής Πρεσβείας στη Ρωσία του Χρουστόζοφ .

Οι διπλωμάτες διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εντός 72 ωρών. Διευκρινίζεται ότι αυτό το μέτρο αποτελεί απάντηση στην απόφαση που έλαβε η βουλγαρική πλευρά τον Μάρτιο να κηρύξει «persona non grata» δύο υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στη Σόφια.

Υπενθυμίζεται, ότι το Μάρτιο του 2021 στη Βουλγαρία συνελήφθη μια ομάδα Βουλγάρων αξιωματούχων που είναι ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα, η Σόφια ανακοίνωσε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών οι οποίοι, όπως είπε, διεξήγαγαν δραστηριότητες πληροφοριών ασυμβίβαστες με το διπλωματικό καθεστώς.

Στις 17-18 Απριλίου, η Ρωσία και η Τσεχική Δημοκρατία απέλασαν αμοιβαία 20 υπαλλήλους πρεσβείας από τη Μόσχα και την Πράγα. Ο λόγος για αυτό ήταν οι δηλώσεις των τσεχικών αρχών ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες συμμετείχαν στις εκρήξεις στρατιωτικών αποθηκών στο Vrbetice το 2014.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.