Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εξαφάνιση Στάθη Άνθη: Τα τατουάζ και τα ρούχα στη σορό «μαρτυρούν» την ταυτότητά του

Τα αποτελέσματα του τεστ DNA περιμένουν οι ερευνητές πριν προχωρήσουν σε ανακοινώσεις - Δείγμα για την ταυτοποίηση έχει δώσει ο αδελφός το...



Τα αποτελέσματα του τεστ DNA περιμένουν οι ερευνητές πριν προχωρήσουν σε ανακοινώσεις - Δείγμα για την ταυτοποίηση έχει δώσει ο αδελφός του

Μπορεί τα τατουάζ και το εσώρουχο στη σορό που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην θαλάσσια περιοχή του Bigbury Bay στη νότια ακτή του Ντέβον της Αγγλίας να «μαρτυρούν» την ταυτότητα του αγνοούμενου Ευστάθιου (Stan) Άνθη, ωστόσο οι αρχές που έχουν αναλάβει την ταυτοποίηση θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας για τις επίσημες ανακοινώσεις, όταν θα έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα του τεστ dna που θα φανερώσουν την αλήθεια.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη φέρει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον αγνοούμενο από τις 8 Μαρτίου, Άνθη, αλλά μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του dna, οι αρχές θέλουν να είναι προσεκτικές στις δηλώσεις τους.



 

Όπως αναφέρει στο protothema.gr o ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που μαζί με τον δικηγόρο Σταύρο Γεωργίου και τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη έχουν αναλάβει από ελληνικής πλευράς να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του νεαρού άνδρα, τονίζουν πως η οικογένεια θα χρειαστεί να κάνει λίγες ημέρες ακόμα υπομονή.


«Λογικά μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα, το πολύ την Μεγάλη Τρίτη θα έχουμε το αποτέλεσμα της συσχέτισης του dna και θα γνωρίζουμε ακριβώς αν η σορός που βρέθηκε ανήκει στον Στάθη Άνθη. Βέβαια τα χαρακτηριστικά είναι πολλά, ωστόσο αν δεν έχουμε το αποτέλεσμα δεν μπορούμε να λέμε με σιγουριά τίποτα. Είναι αλήθεια πως η σορός φέρει τα ίδια τατουάζ με εκείνον, όπως και το εσώρουχο που φορούσε είναι ίδιο. Στην περιοχή εκεί το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί τρία πτώματα. Δυστυχώς κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν διερευνηθεί με καλύτερο τρόπο. Με τον δικηγόρο Σταύρο Γεωργίου και τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη έχουμε πολλές ενστάσεις».


Η ελληνική πλευρά, όπως εξηγεί ο δικηγόρος Σταυρός Γεωργίου, έχει κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις, ώστε να μην χαθεί επιπλέον πολύτιμος χρόνος: «Στείλαμε email για επίσπευση των διαδικασιών και για κατοχύρωση της ιατροδικαστικής. Τους έχουμε πει να μην αφαιρεθούν κάποια πράγματα από την σορό, ώστε στην περίπτωση που ανήκει στο αγνοούμενο να κάνουμε δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση εδώ στην Ελλάδα. Χωρίς να έχουν κάνει ιατροδικαστική, χωρίς να ξέρουν αν είναι αυτός, λένε ότι είναι αυτοκτονία. Το θέμα θα ερευνηθεί».


Ο Δημήτρης Άνθης κλήθηκε για την ταυτοποίηση

 

Για το τεστ dna κλήθηκε στην Αγγλία πριν από λίγες ημέρες ο αδελφός του Ευστάθιου Άνθη, Δημήτρης, προκειμένου να δώσει δείγμα σάλιου ώστε να προχωρήσει η ταυτοποίηση.


Ο Δημήτρης Άνθης λίγο μετά είχε γράψει κι ένα σχετικό post στο Instagram: «Σήμερα το πρωί πήγα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που είμαι στο Λονδίνο και μου πήραν δείγμα σάλιου για να γίνει ταυτοποίηση της σωρού που βρέθηκε, με το DNA μου, της οποίας τα αποτελέσματα θα μου ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Επειδή η σωρός βρίσκεται σε προχωρημένη φάση σήψης δεν γίνεται να αναγνωριστεί και δεν έχω και το ψυχικό σθένος να ξαναπάω στο Plymouth να αντικρίσω κάτι το οποίο δεν είναι ο αδελφός μου. Οπότε κάνω υπομονή και προσπαθώ να κρατήσω τη ψυχραιμία μου μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε θα ήθελα να ζητήσω να σεβαστείτε την αγωνία της οικογένειας και την δική μου».


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.