Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιανεμπόριο: Αντιδρούν οι έμποροι σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη - Τι διαμηνύει η κυβέρνηση

Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση αλλά και τους επιστήμονες για τη ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και...







Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση αλλά και τους επιστήμονες για τη ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη. Λόγω της αύξησης των νοσηλειών, που επιβαρύνουν το σύστημα υγείας, αλλά και την έκρηξη των ενεργών κρουσμάτων, αποφασίστηκε να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις συγκεκριμένες περιοχές, σε αντίθεση με άλλες περιφέρειες που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο.

Ωστόσο, οι καταστηματάρχες, ιδιαίτερα σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη αντιδρούν στην αναβολή της επαναλειτουργίας των καταστημάτων τους.

Ο εμπορικός σύλλογος Πατρών ζήτησε «την άμεση ανάκληση τής απόφασης για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην Πάτρα και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους».

Οι έμποροι της Πάτρας επισημαίνουν: «Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη, ενώ βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Όλο αυτό το διάστημαέχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο, ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού».

Μάλιστα, ο εμπορικός σύλλογος καλεί τους εμπόρους της Πάτρας να βρίσκονται τη Δευτέρα στις 9:00 το πρωί στα καταστήματα, «χωρίς προσωπικό, με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή, με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας, χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές».

Ο εμπορικός σύλλογος καλεί τα μέλη του και όλους τους φορείς σε κινητοποίηση αύριο, οπότε και στην πόλη θα βρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη

Πάντως, όπως αναφέρει το MEGA, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει κυρώσεις 3.000 ευρώ για κάθε καταστηματάρχη και 300 ευρώ για καταναλωτές που δεν θα έχουν δικαιολογία μετακίνησης.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.