Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάσχα: Πώς θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου - Τι ισχύει για το γιορτινό τραπέζι

Στα μέτρα που ισχύουν στις Ακολουθίες, αλλά και ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή αναφέρθηκε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πο...




Στα μέτρα που ισχύουν στις Ακολουθίες, αλλά και ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή αναφέρθηκε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς που επανέλαβε και για το όριο των ατόμων στα πασχαλινά τραπέζια.

 
«Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test».

Όσο για το τι θα ισχύσει για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών» επισημαίνοντας πως «το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού» πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός θα αρχίζει στις 11 το βράδυ, ενώ ακόμη υπενθύμισε πως την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπονται ως 9 άτομα στα τραπέζια αν μιλάμε για εσωτερικό χώρο και για 12 άτομα αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

«Τους τελευταίους 14 μήνες έχουμε διανύσει μία δύσκολη, απαιτητική διαδρομή. Η πανδημία έχει ταλανίσει και τη χώρα μας, μέχρι χθες είχαμε 337.723 κρούσματα από τα οποία σήμερα 24.157 είναι ενεργά, είμαστε στο τέλος της διαδρομής με εμβόλια και συνεπή τήρηση των μέτρων», είπε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.