Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΙΑ ΧΑΡΑ... Σε «Ναυάγιο» οδηγείται η πενταμερής της Γενεύης για το Κυπριακό! Αχαλίνωτοι οι τούρκοι...

Καθοριστικής σημασίας κρίνεται η σημερινή ημέρα στη Γενεύη σε ό,τι αφορά την έκβαση της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό, την οποία συγκάλε...





Καθοριστικής σημασίας κρίνεται η σημερινή ημέρα στη Γενεύη σε ό,τι αφορά την έκβαση της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό, την οποία συγκάλεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Από τις μέχρι τώρα συνομιλίες του ΓΓ του ΟΗΕ δεν έχει διαπιστωθεί κοινό έδαφος με αποτέλεσμα ο ΓΓ του ΟΗΕ όπως αναφέρουν έγκυρες διπλωματικές πηγές να επιδίδεται σε προσπάθειες για την αποτροπή ενός διπλωματικού ναυαγίου.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΓΓ του ΟΗΕ με την σύγκληση της έκτακτης σύσκεψης όλων των μερών που συμμετέχουν στην σύνοδο για το Κυπριακό, επιχειρεί να διασώσει την διαδικασία, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση.

Στο περιθώριο της διάσκεψης έγινε τηλεφωνική επικοινωνία του Κύπριου υπουργού εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ και τον υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιο για Πολιτικές Υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ.

Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε για τις μέχρι στιγμής τοποθετήσεις και συζητήσεις στο πλαίσιο της Άτυπης Διάσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γενεύη και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα.

Οι κ.κ. Λαβρόφ και Χέιλ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κ.Κούσιο , επανέλαβαν τη στήριξη της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην όλη προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών εντός του πλαισίου που καθορίζεται από τα σχετικά Ψηφίσματα των ΗΕ για την επίτευξη λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Δένδιας σε Γκουτέρες: Τουρκία και Τουρκοκύπριοι υπονομεύουν την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού

Η Ελλάδα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος συναντήθηκε στη Γενεύη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Βρετανό ομόλογό του Ντομινίκ Ραμπ.

Ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, επανέλαβε σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ότι η Ελλάδα επιθυμεί την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, εντός του γνωστού πλαισίου που έχει θέσει το ΣΑ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για την επίτευξη της προοπτικής αυτής, δεδομένης της στάσης τόσο της τουρκικής πλευράς και της τουρκο-κυπριακής κοινότητας. Διαβεβαίωσε τον Γενικό Γραμματέα για την εποικοδομητική στάση της Ελλάδας, μέσα στο πλαίσιο των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.