Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία- Ηνωμένες Πολιτείες: Το ζήτημα της αεροπορικής βάσης Ιντζιρλίκ μετά την αναγνώρισης της Αρμενικής γενοκτονίας

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσαν ότι η βάση Ιντζιρλίκ είναι μία από τις βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των Τουρκικών Ένοπλων Δυ...





Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσαν ότι η βάση Ιντζιρλίκ είναι μία από τις βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων και ότι ανήκει στην Δημοκρατία της Τουρκίας με όλες τις εγκαταστάσεις της, σημειώνει το τούρκικο πρακτορείο Ihlas.

Πληροφορίες που διέρρευσαν από το υπουργείο Άμυνας, μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, περί «γενοκτονίας των Αρμενίων» σχετικά με τα γεγονότα του 1915, έκανε αξιολογήσεις σχετικά με τις βάσεις στη χώρα όπως και το «κλείσιμο της αεροπορικής βάσης Ιντζιρλίκ στα Άδανα».

Στις συζητήσεις που αναφύονται από την εκδοχή αυτή και στους ισχυρισμούς ότι οι Αμερικανοί έχουν δικαιώματα σε αυτήν, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η ιδιοκτησία της βάσης Ιντζιρλίκ στα Άδανα, μαζί με το περιεχόμενό της, ανήκει στην Τουρκία.

Όπως προβλέπει η Συμφωνία Άμυνας και Οικονομικής Συνεργασίας που υπεγράφη στις 29 Μαρτίου 1980 σχετικά με τη χρήση ορισμένων εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην πρώτη θέση, στις οποίες η Τουρκία και οι ΗΠΑ ενεργούν από κοινού, στην εν λόγω συμφωνία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας επέστησε την προσοχή στη διάταξη «Επιτρέπεται στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να συμμετάσχει σε κοινά αμυντικά έργα στις εγκαταστάσεις των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στο Ιντζιρλίκ».

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν, «Η βάση Ιντζιρλίκ είναι μία από τις βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας μας που ανήκουν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, είναι τουρκική βάση.

Η κυριότητα όλων των εγκαταστάσεων ανήκει στη Δημοκρατία της Τουρκίας. Η ένδοξη σημαία μας ανυψώνεται 24 ώρες την ημέρα και δεν υποστέλλεται ποτέ.


Η 10η Διοίκηση Βάσης Τάνκερ στο Ιντζιρλίκ συνδέεται ιεραρχικά με τη Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει στο Εσκισχίρ και έπειτα στη Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας».

Οι πηγές του υπουργείου τόνισαν επίσης ότι υπάρχουν στοιχεία που ανήκουν στην Ισπανία, το Κατάρ και την Πολωνία εκτός από τις ΗΠΑ στη 10η Διοίκηση Βάσης Τάνκερ και ότι υποστηρίζεται επίσης η βάση «Επιχείρηση φυσικής σταθερότητας».

Ihlas
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.