Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ήθελε να καταστρέψει το Ίντερνετ βάζοντας βόμβα σε κτίριο της Amazon (και συνελήφθη από το FBI)

   Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που φέρεται να ήθελε να βάλει βόμβα σε ένα data centre της Amazon, πιστεύοντας πως αυτή η ενέ...




  




Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που φέρεται να ήθελε να βάλει βόμβα σε ένα data centre της Amazon, πιστεύοντας πως αυτή η ενέργεια θα «έκοβε περίπου το 70% του Ίντερνετ».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Σεθ Άαρον Πέντλεϊ, 28 ετών, συνελήφθη αφού παρέλαβε έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό από έναν undercover πράκτορα του FBI, και σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακόβουλη απόπειρα καταστροφής κτιρίου με εκρηκτικά.

Ο Πέντλεϊ τράβηξε την προσοχή του FBI αφού κάποιος ανέφερε τα online posts του.

Εάν καταδικαστεί, ο Πέντλεϊ θα μπορούσε να καταδικαστεί σε μέχρι και 20 χρόνια φυλάκιση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, βασικός στόχος του Πέντλεϊ ήταν να προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο web servers της Amazon.

O ίδιος πίστευε πως υπάρχουν 24 κτίρια στα οποία βασίζεται το 70% του Ίντερνετ, περιλαμβανομένων υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται από τη CIA και το FBI, σύμφωνα με μια συζήτηση που παρατίθεται στα έγγραφα με τις κατηγορίες σε βάρος του.

Η πρόκληση ζημιών σε αυτά θα προκαλούσε πρόβλημα στην «ολιγαρχία» που έχει την εξουσία στις ΗΠΑ, πίστευε ο ίδιος.

Η AWS (Amazon Web Services) έχει όντως ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο Ίντερνετ, κάνοντας hosting και επεξεργαζόμενη τις πληροφορίες πίσω από πολλές δημοφιλείς υπηρεσίες και ιστοσελίδες. Όταν υπάρχει πρόβλημα σε ένα data centre κάποιες από αυτές επηρεάζονται και «πέφτουν» offline για μερικές ώρες, μα πολλές φορές αυτό αφορά σε περιορισμένο αριθμό χρηστών ή σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Σημειώνεται πως ο Πέντλεϊ διαπιστώθηκε πως συμμετείχε στα επεισόδια στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, και είχε οδηγήσει από το Τέξας στην Ουάσινγκτον. Όπως είπαν οι ερευνητές, είχε πει σε φίλους του ότι είχε φέρει μαζί του ένα τυφέκιο εφόδου, μα το άφησε στο αυτοκίνητο, και αν και είχε πλησιάσει τα παράθυρα του Καπιτωλίου, δεν μπήκε ο ίδιος μέσα.

Ο ίδιος είχε προβεί σε αναρτήσεις σε μια ιστοσελίδα πολιτοφυλακής, όπου χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Dionysus» (Διόνυσος)- και τις αναρτήσεις αυτές έστειλε στο FBI ένας πολίτης που ανησύχησε για το περιεχόμενό τους.

Στις αναρτήσεις αυτές έγραφε πως ήθελε να κάνει «ένα μικρό πείραμα», για το οποίο έλεγε πως θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο και να τραβήξει πολλή προσοχή. Ερωτηθείς για το ποιο θα ήταν το αποτέλεσμά του, απάντησε «θάνατος», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Πηγή: BBC




---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.