Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάσχα στο χωριό ΤΕΛΟΣ! Θλιβερή έστω και σαν σκέψη η Άνάσταση στις 9 το βράδυ... Τι θα γίνει με το Άγιο Φώς...;;;

Ούτε και φέτος θα πάμε στα χωριά μας για να γιορτάσουμε το Πάσχα, ωστόσο η Ανάσταση δεν θα μας βρει στα μπαλκόνια μας, όπως το 2020. Όπως όλ...






Ούτε και φέτος θα πάμε στα χωριά μας για να γιορτάσουμε το Πάσχα, ωστόσο η Ανάσταση δεν θα μας βρει στα μπαλκόνια μας, όπως το 2020.

Όπως όλα δείχνουν, θα ψάλλουμε το «Χριστός Ανέστη» νωρίτερα και ίσως έξω από τις εκκλησίες, με μέτρα και αποστάσεις, ωστόσο το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία θα γίνει και πάλι στις αυλές μας εντός στενού οικογενειακού κύκλου.

ΟΜΩΣ... Προβληματισμό για το μέχρι που είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει η Εκκλησία για το Πάσχα προκάλεσε το αποτέλεσμα της χθεσινής επαφής Κυριάκου Μητσοτάκη-Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Το χειρότερο όλων είναι πως η χθεσινή συνάντηση πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου άφησε την αίσθηση πως η διοικούσα Εκκλησία “το συζητάει” να γίνει η Ανάσταση στις 9 το βράδυ. Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις Ιεραρχών εκφράστηκαν δημοσίως με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να τονίζει: "H Ανάσταση πρέπει να γίνει κανονικά στις 12 τα μεσάνυχτα"

Οι ψίθυροι έχουν ξεκινήσει ήδη καθώς αν έχει υπάρξει συμφωνία Ιερώνυμου-Μητσοτάκη θα είναι η δεύτερη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος υπερπηδάει την Σύνοδο, και “σερβίρει” την “τελική λύση”.

Το είχε κάνει και με κυβέρνηση Τσίπρα με την συμφωνία των 15σημείων που αφορούσε και τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Αυτήν την στιγμή συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και το μεσημέρι θα έχουμε την επίσημη τοποθέτηση.

Λίγη ώρα προτού η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος συνεδριάσει για να ανακοινώσει τις αποφάσεις της, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Όταν υπάρχουν κάποιες ανάγκες όλα αυτά μπορούν να γίνουν. Αν δεν μετατεθεί η απαγόρευση, τι θα κάνουμε; θα βγούμε μόνοι μας να πούμε ‘’Χριστός Ανέστη’’ σχολίασε σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει η Ανάσταση στις 21:00 το βράδυ.

«Όταν έχουμε μια πανδημία, απαγόρευση κυκλοφορίας, όταν μαζί με το θρησκευτικό αίσθημα πρέπει να προφυλάξουμε τους ανθρώπους και την υγεία τους, πρέπει να βρούμε μια μέση λύση που να μας ικανοποιεί όλους» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όπως γνωστοποίησε, δε, η φετινή περιφορά των Επιταφίων θα γίνει στα προαύλια των ναών και δεν θα βγει στους δρόμους, ενώ η αναστάσιμη λειτουργία ενδεχομένως να γίνει στα προπύλαια των εκκλησιών.

Όλα αυτά, όπως είπε, «προκειμένου να μην είναι κλειστές οι εκκλησίες και να τα κάνουμε μόνοι μας οι ιερείς και οι ψάλτες. Πάμε σε συμβιβαστική λύση, όπως έγινε και τα Χριστούγεννα».

Μεγάλο θέμα δημιουργείται και με το Άγιο Φως, καθώς με την Ανάσταση νωρίτερα δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβουν παρά μόνο ελάχιστοι να το προμηθευτούν, αφού υπό κανονκές συνθήκες το Άγιο Φως φτάνει γύρω στις 6 το απόγευμα στο αεροδρόμιο και μοιράζεται σε ολόκληρη την χώρα.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.