Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την 106η «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων»

"Οι νεκροί θα βρουν τη δικαίωση, όταν η Γενοκτονία αυτή αναγνωριστεί παγκόσμια" το μήνυμα Ζέρβα... Εκδηλώσεις για τη σημερινή 106...







"Οι νεκροί θα βρουν τη δικαίωση, όταν η Γενοκτονία αυτή αναγνωριστεί παγκόσμια" το μήνυμα Ζέρβα... Εκδηλώσεις για τη σημερινή 106η «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία» πραγματοποιούνται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. 

Το πρωί στον Ορθόδοξο Ιερό Αρμενικό Ναό της Παναγίας, έγινε η επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Το απόγευμα στις 20:00 θα φωταγωγηθεί ο Λευκός Πύργος και θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία από μέλη της Αρμενικής Νεολαίας/Τ.Ο.Θεσσαλονίκης "Σ.Τεχλιριάν". Στις 22:00 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 συναυλία μνήμης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα με την οποία τιμούν την 106η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Σε μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης σημειώνει: «Ήταν 24 Απριλίου του 1915 όταν οι Οθωμανοί εξαπέλυσαν τα τάγματα σφαγής κατά των Αρμενίων. Ακολούθησαν βασανιστήρια, πορείες θανάτου, μαζικές σφαγές αθώων. Όλα αυτά που, με μια λέξη, αποκαλούνται Γενοκτονία. Οι χώρες, η μία μετά την άλλη, αναγνωρίζουν την ιστορική αλήθεια. Αντί να αντιδρά, ας το κάνει και η γειτονική μας χώρα. Για να λυτρωθεί από το παρελθόν της και να διορθώσει την πορεία της στο μέλλον».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο δικό του μήνυμα τόνισε: "H Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα μελανό σημείο στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο δεν κρατάμε στη λήθη. Και παραμένει στη μνήμη μας όσο τιμούμε τις εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών σε αυτή τη λυσσαλέα κτηνωδία, που έγινε πριν από πάνω από έναν αιώνα. Σήμερα, κρατώντας το θέμα αυτό επίκαιρο όσο ποτέ, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η παγκόσμια κοινότητα το συζητάει, το αναγνωρίζει. Οι νεκροί θα βρουν τη δικαίωση, όταν η Γενοκτονία αυτή αναγνωριστεί παγκόσμια".


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.