Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όσα δεν φτάνει η αλεπού... Κράζει τα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35... και θέλει αποζημιώσεις!

Σε «ηχηρές» δηλώσεις προχώρησε ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) και «στόχος» των αμερικανικών κυρώσεω...







Σε «ηχηρές» δηλώσεις προχώρησε ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) και «στόχος» των αμερικανικών κυρώσεων, Ισμαήλ Ντεμίρ, όπου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 αλλά και τους στόχους της Άγκυρας.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική τηλεόραση είπε ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί περιορισμοί στο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35,το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη εξάρτηση της Τουρκίας από τις ΗΠΑ, ενώ μίλησε και για τις περίφημες προσλήψεις δικηγόρων.

Ο Ντεμίρ αρχικά μίλησε για το «κενό» που έχει δημιουργήσει η απώλεια των F-35 στις αεροπορικές δυνάμεις της χώρας του, λέγοντας ότι αυτό θα καλυφθεί από το τουρκικό εθνικό μαχητικό πέμπτης γενιάς TF-X, που αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2023.

Σε ό,τι αφορά την συμφωνία αξίας 750.000 δολαρίων της κρατικής αμυντικής βιομηχανία τεχνολογίας της Τουρκίας (SSTEK Savunma Sanayi Teknolojiler) με την δικηγορική εταιρεία Arnold & Porter, που έχει έδρα την Ουάσινγκτον, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι έχει ως πρωταρχικό στόχο την αποζημίωση, καθώς όπως ισχυρίστηκε η Τουρκία είχε ξοδέψει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα ανάπτυξης του Joint Strike Fighter.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της SSB τόνισε ότι η χώρα του συνεχίζει ακόμα να παράγει μερικά από τα κρίσιμα μέρη των stealth μαχητικών, ωστόσο οι ΗΠΑ έχουν αφαιρέσει χίλια περίπου τμήματα εργασιών που απασχολούσαν εταιρείες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Τέλος, ο Τούρκος αξιωματούχος συνέχισε να «κράζει» τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, λέγοντας ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης προκαλεί προβλήματα και αρκετούς περιορισμού, επισημαίνοντας ότι ίσως είναι θετική εξέλιξη για την Τουρκία που είναι εκτός.

Πηγή: Ahval

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.