Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία θέλει να επιτεθεί στις δυνάμεις του PKK στο Σιντζάρ του Ιράκ – Εναντιώνεται το Ιράν

   Τουρκία και Ιράν κάλεσαν η μία τους πρεσβευτές της άλλης, καθώς η Τουρκία απειλεί να επιτεθεί στους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες στο ό...

  



Τουρκία και Ιράν κάλεσαν η μία τους πρεσβευτές της άλλης, καθώς η Τουρκία απειλεί να επιτεθεί στους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες στο όρος Σιντζάρ του Ιράκ, στη γη των Γιαζίντι, μια περιοχή που χρησιμοποιούν Ιρανοί παραστρατιωτικοί για να περάσουν στη Συρία, μεταδίδει το Bloomberg.

Η διπλωματική κινητικότητα έρχεται στη συνέχεια μιας αποτυχημένης τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 13 Τούρκων αιχμαλώτων στο όρος Γκαρά στο βόρειο Ιράκ τον Φεβρουάριο. Η Τουρκία είπε ότι οι αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν από το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Ο πρεσβευτής του Ιράν στο Ιράκ κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ και να αποφύγει να επιτεθεί το όρος Σιντζάρ, όπου οι μαχητές του ΡΚΚ εγκαταστάθηκαν αφού βοήθησαν να εκδιωχτεί το Ισλαμικό Κράτος από την περιοχή.

Η Τουρκία θέλει τώρα να οδηγήσει το PKK εκτός Σιντζάρ και να διακόψει τους δεσμούς του με τη Συρία.

Αυτό προκαλεί σύγκρουση με το Ιράν επειδή οι μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν χρησιμοποιούν την περιοχή ως πέρασμα για τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.