Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Lockdown: Ημερομηνία-σταθμός στις 5 Απριλίου για το λιανεμπόριο -Τι θα γίνει με τα σχολεία και το Πάσχα

  Η ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου του 2021, παραμένει για την κυβέρνηση μια ημερομηνία ορόσημο σχετικά με την επανεκκίνηση της πραγματικής ...


 


Η ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου του 2021, παραμένει για την κυβέρνηση μια ημερομηνία ορόσημο σχετικά με την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και την χαλάρωση του lockdown.

Την άρση του αυστηρού lockdown θα επεξεργαστεί η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης. Προτεραιότητα για την κυβέρνηση σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ αποτελεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 5 Απριλίου είτε με τη μέθοδο του click away είτε με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα κατ’ οίκον τεστ εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμα τις πρώτες μέρες του Απριλίου, το αργότερο μέχρι τις 10 του μηνός. Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο για τις 10 Απριλίου,  η επαναλειτουργία των σχολείων μετατίθεται για μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου. Μάλιστα, αυτή είναι και η εισήγηση κάποιων λοιμωξιολόγων ώστε η άρση των μέτρων να γίνει σταδιακά.


Σε κάθε περίπτωση, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να παύσει η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων που έχει ως στόχο κυρίως την ψυχολογική αποσυμπίεση των πολιτών.


Για το Πάσχα τα πράγματα είναι ακόμη θολά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα συμβεί. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκε στην Πάτρα και ρωτήθηκε τι θα γίνει με τα μέτρα ενόψει του Πάσχα.


Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως: «Κάθε μέρα σταθμίζουμε τα δεδομένα. Σε εβδομαδιαία βάση βλέπουμε τα δεδομένα και αναλόγως προχωράμε. Δεν είναι ώρα για μεσοπρόθεσμες προσεγγίσεις. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, κάθε μέρα μετράμε τα δεδομένα και σε συνεργασία τους επιδημιολόγους προχωράμε στο επόμενο βήμα».


Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκαθάρισε πως η επιθυμία για να γιορτάσουμε στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, δεν συνάδει με το ποσοστό των εμβολιασμών: «Αυτή είναι η επιθυμία όλων των Ελλήνων να πάνε το Πάσχα στα χωριά τους και να ζήσουν όπως όλες τις χρονιές ένα ελληνικό Πάσχα, όμως αυτό δεν συνάδει με το ποσοστό εμβολιασμού μέχρι σήμερα». Μπορεί ο παππούς και η γιαγιά να έχουν εμβολιαστεί αλλά τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους δεν έχουν εμβολιαστεί. Αν πάνε θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας» ξεκαθάρισε και προσέθεσε πως «υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που είναι δύο άνθρωποι και είναι και οι δύο εμβολιασμένοι και θέλουν να πάνε στο εξοχικό τους, εκεί τα πράγματα είναι πιο εύκολα».


Οι σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ


Στο μεταξύ, σε «κόκκινο συναγερμό» παραμένει η Αττική καθώς από τα 1724 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 773 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.


Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:


Ανατολική Αττική: 99 κρούσματα


Βόρειος Τομέας Αθηνών:  93 κρούσματα


Δυτική Αττική:  40 κρούσματα


Δυτικός Τομέας Αθηνών: 94 κρούσματα


Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 178 κρούσματα


Νήσων:  6 κρούσματα


Νότιος Τομέας Αθηνών:  102 κρούσματα


Πειραιώς:  161 κρούσματα


Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 241 νέες μολύνσεις και 80 στην Αχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.