Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

H Δανία ΞΥΠΝΗΣΕ και Μειώνει Τον Αριθμό Των Λαθρομεταναστών Στις Γειτονιές Λόγω Αυξημένων Πιθανοτήτων Ισλαμικού Ριζοσπαστισμού

   Η Δανία θα περιορίσει τον αριθμό των «μη δυτικών» κατοίκων σε γειτονιές έως και 30 τοις εκατό για να «μειώσει τον κίνδυνο θρησκευτικών κ...



  



Η Δανία θα περιορίσει τον αριθμό των «μη δυτικών» κατοίκων σε γειτονιές έως και 30 τοις εκατό για να «μειώσει τον κίνδυνο θρησκευτικών και πολιτιστικών παράλληλων κοινωνιών». Η σοσιαλοδημοκρατική κυβέρνηση έκανε την ανακοίνωση την Τετάρτη και διέλυσε τον αμφιλεγόμενο όρο «γκέτο» στην προτεινόμενη νομοθεσία της όταν αναφέρεται στις «μειονεκτούσες γειτονιές» της χώρας.

Στο νομοσχέδιο – αναθεώρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για την καταπολέμηση των παράλληλων κοινωνιών – το υπουργείο Εσωτερικών πρότεινε το μερίδιο των κατοίκων «μη δυτικής» καταγωγής σε κάθε γειτονιά να περιορίζεται στο 30 τοις εκατό κατ ‘ανώτατο όριο εντός 10 ετών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Kaare Dybvad Bek, πάρα πολλοί μη-δυτικοί ξένοι σε μια περιοχή «αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης θρησκευτικών και πολιτιστικών παράλληλων κοινωνιών», ανέφερε σε δήλωση. Ανέφερε ωστόσο ότι ο όρος «γκέτο», που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό μειονεκτικών γειτονιών, θα αφαιρεθεί από τη νέα νομοθεσία.

«Ο όρος γκέτο είναι παραπλανητικός… Νομίζω ότι συμβάλλει στην εξάλειψη του μεγάλου όγκου εργασίας που χρειάζεται να κάνει σε αυτές τις γειτονιές», είπε. Μέχρι τώρα, ο όρος χρησιμοποιήθηκε νόμιμα για τον προσδιορισμό οποιασδήποτε γειτονιάς με περισσότερα από 1.000 άτομα όπου περισσότερα από τα μισά είχαν «μη δυτική» καταγωγή και πληρούσαν τουλάχιστον δύο από τα τέσσερα κριτήρια.

Τα τέσσερα κριτήρια είναι: περισσότερο από το 40% των κατοίκων είναι άνεργοι. περισσότερο από το 60 τοις εκατό των 39-50 ετών δεν έχουν ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ποσοστά εγκληματικότητας τρεις φορές υψηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο · οι κάτοικοι έχουν ακαθάριστο εισόδημα 55% χαμηλότερο από τον περιφερειακό μέσο όρο.

Δεκαπέντε γειτονιές της Δανίας εμπίπτουν σήμερα σε αυτήν την κατηγορία και 25 άλλες θεωρούνται «σε κίνδυνο». Η λίστα ενημερώνεται κάθε Δεκέμβριο. Το σκανδιναβικό έθνος αφαίρεσε 94 Σύριους πρόσφυγες από τις άδειες παραμονής τους, αφού καθόρισε τη Δαμασκό και τη γύρω περιοχή ως ασφαλή. Οι μετανάστες θα σταλούν σε στρατόπεδα απέλασης, αλλά δεν θα αναγκαστούν να φύγουν. Ωστόσο, ομάδες δικαιωμάτων λένε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει στους μετανάστες άλλη επιλογή από το να επιστρέψουν στη Συρία με δική τους συμφωνία.

Ο Mattias Tesfaye, υπουργός μετανάστευσης της Δανίας, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η χώρα ήταν «ανοιχτή και ειλικρινής από την αρχή» με πρόσφυγες από τη Συρία. «Έχουμε καταστήσει σαφές στους Σύρους πρόσφυγες ότι η άδεια διαμονής τους είναι προσωρινή. Μπορεί να αποσυρθεί εάν δεν απαιτείται πλέον προστασία », είπε, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Τα σχόλιά του ήρθαν καθώς η Δανία επέκτεινε τα τμήματα στη Συρία που θεωρούνται ασφαλή για τους ανθρώπους να επιστρέψουν, ώστε να συμπεριλάβει το νότιο Κυβερνείο του Ριφ Ντιμάσκ.

«Πρέπει να προσφέρουμε στους ανθρώπους προστασία όσο χρειάζεται. Αλλά όταν οι συνθήκες στη χώρα καταγωγής βελτιώνονται, ένας πρώην πρόσφυγας θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του και να ξαναχτίσει μια ζωή εκεί », είπε. Το κυβερνών κέντρο της Δανίας-Αριστερό Σοσιαλοδημοκρατικό Κόμμα έχει υιοθετήσει μια σκληρή στάση κατά της μετανάστευσης σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των κομμάτων της Δεξιάς.

Ο πρωθυπουργός Mette Frederiksen υποσχέθηκε να στοχεύσει «μηδέν» αιτούντες άσυλο που υποβάλλουν αίτηση διαμονής στη χώρα.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
πηγή: dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.