Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Είναι αυτή η κοινότητα, που ζει χωρίς φως, Διαδίκτυο και τηλεόραση, η πρώτη στις ΗΠΑ που έχτισε ανοσία της αγέλης; Τι συνέβη

  Μια κοινότητα των Άμις στην Πενσιλβάνια φαίνεται πως είναι η πρώτη πληθυσμιακή ομάδα στις ΗΠΑ που πέτυχε ανοσία της αγέλης έναντι στον ν...


 


Μια κοινότητα των Άμις στην Πενσιλβάνια φαίνεται πως είναι η πρώτη πληθυσμιακή ομάδα στις ΗΠΑ που πέτυχε ανοσία της αγέλης έναντι στον νέο κορωνοϊό, όπως αναφέρει η New York Post.


Σύμφωνα με αξιωματούχο Υγείας στην κομητεία Λάνκαστερ της Πενσιλβάνια, έως και 90% των οικογενειών της θρησκευτικής ομάδας των Άμις, που ζουν χωρίς τηλεοράσεις, Διαδίκτυο, απορρίπτοντας κάθε μορφή νέας τεχνολογίας και αποφεύγοντας τις επαφές με τον έξω κόσμο, χρησιμοποιώντας κεριά για φωτισμό και άμαξες αντί για αυτοκίνητα, στο New Holland Borrough είχαν τουλάχιστον ένα μέλος τους που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό. «Αν, λοιπόν, η Covid-19 είναι τόσο λοιμογόνος όσο λέγεται, θα πρέπει να τους σάρωσε σαν τσουνάμι. Και όντως το έκανε», είπε ο Άλεν Χούβερ, διευθυντής του Parochial Medical Center.


Όπως αποκάλυψε στην αμερικανική εφημερίδα, οι ομάδες των Άμις και της αίρεσης των Μενονιτών συμμορφώθηκαν με τις εντολές απομόνωσης στα σπίτια τους, αλλά ξανάρχισαν τις θρησκευτικές συναθροίσεις στους ναούς τους και τον παραδοσιακό χαιρετισμό των «ιερών φιλιών» γύρω στον Απρίλιο του 2020, με αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να καλπάζει. «Ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα εκεί την περασμένη άνοιξη, με τον ένα ασθενή να καταφθάνει μετά τον άλλον», είπε η Παμ Κούπερ, νοσηλεύτρια στο Parochial Medical Center της Πενσιλβάνια. Μετά το σοκ της πανδημίας στην εν λόγω κομητεία την περασμένη άνοιξη, όταν τα θετικά τεστ κορωνοϊού έφθαναν το 20% επί του συνόλου, «εδώ και περίπου έξι εβδομάδες» δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα εκεί με συμπτώματα παρόμοια με της Covid-19, σημείωσε ο Χούβερ.


Ορισμένοι, ωστόσο, παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στο ενδεχόμενο να πέτυχε όντως η κοινότητα των Άμις ανοσία της αγέλης. «Αν ισχύει, θα είναι η πρώτη πληθυσμιακή ομάδα στις ΗΠΑ που το έχει καταφέρει», σημειώνει ο επιδημιολόγος Έρικ Λόγκφρεν του Πανεπιστημίου Washignton State. Άλλοι ειδικοί, περιλαμβανομένης της εκτελεστικής διευθύντριας του Penn Medicine Lancaster General Health, Άλις Γιόντερ, θεωρούν ότι ο μόνος τρόπος επίτευξης ανοσίας της αγέλης είναι μέσω εκτεταμένων εμβολιασμών. Το όριο για την ανοσία της αγέλης δεν είναι σαφώς καθορισμένο, αλλά γενικώς πιστεύεται ότι απαιτείται να έχει αναπτύξει ανοσία τουλάχιστον το 90% του πληθυσμού, είτε με αντισώματα που απέκτησε μετά από μόλυνση είτε μέσω εμβολιασμών.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/koinotita-amis-proti-omada-ipa-anosia-agelis

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.