Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ... Σκοπιανός υπουργός ΟΜΟΛΟΓΕΙ! «Δεν έχουμε ιστορία, είμαστε γεωπολιτικό δημιούργημα»!

   Ένα κείμενο το οποίο αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις στα Σκόπια δημοσίευσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του γειτονικού κρατιδίου, Ντέ...


  


Ένα κείμενο το οποίο αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις στα Σκόπια δημοσίευσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του γειτονικού κρατιδίου, Ντένκο Μαλέσκι στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζει πως η χώρα του δεν έχει ούτε αρχαία, ούτε μεσαιωνική ιστορία. 

Στο άρθρο του το οποίο δημοσιεύεται στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES επ’ αφορμής της πρόσφατης «σύγκρουσης» Σκοπίων-Σόφιας ο Μαλέσκι καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν αυτοσυγκράτηση, να μην κατηγορούνται ως προδότες όποιοι εκφράζουν διαφορετική άποψη και σημειώνει χαρακτηριστικά πως ακόμα και μεταξύ των ιστορικών πρέπει να βρεθεί η αλήθεια.

«Υπάρχουν μόνο δύο χώρες στα Βαλκάνια χωρίς μεσαιωνική ιστορική κληρονομιά: είναι οι σύγχρονες χώρες Σλοβενία και Βόρεια Μακεδονία» σημειώνει στο πλαίσιο αναφοράς του για τις σχέσεις μεταξύ των βαλκανικών χωρών και ιδίως των γιουγκοσλαβικών. Όπως λέει χαρακτηριστικά «Το σλαβομακεδονικό έθνος και η γλώσσα υπάρχουν και όχι μόνο δεν πρέπει να το αρνούνται, αλλά αντίθετα όλοι πρέπει να το αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Ως σύμμαχοι στον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα κατά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, μαζί με τους υπόλοιπους γιουγκοσλαβικούς λαούς, έχουμε διαρκείς και άθραυστους δεσμούς».

Αναφερόμενος στην ιστορία της χώρας του, είναι ξεκάθαρος όσον αφορά τις ρίζες του λαού του. Παραθέτοντας τα πάθη στην χώρα του, σημειώνει πως κανείς δεν θα έπρεπε να αποκαλεί προδότη κάποιον συμπατριώτη του ο οποίος έχει διαφορετική άποψη και τονίζει πως «μπορούν να υπάρχουν πατριώτες και στις δύο πλευρές της συζήτησης». «Πρέπει να μάθουμε να μην βάζουμε τουλάχιστον ετικέτες, να ακούμε ο ένας τον άλλον και να ανακαλούμε ξανά τον Κίρο Γκλιγκόροφ: Η ‘Μακεδονία’ είναι ένας περίπλοκος σχηματισμός» προσθέτει. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.