Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει κινητό σύστημα αεράμυνας στη Συρία και το Ιράκ

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον ιστότοπο «Forbes» υποδηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σκοπεύουν να αναπτύξουν σύντομα ένα...








Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον ιστότοπο «Forbes» υποδηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σκοπεύουν να αναπτύξουν σύντομα ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα στη Συρία και το Ιράκ.

Η έκθεση ανέφερε ότι το πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας «Avenger»- (AN/TWQ-1 Avenger) είναι το καλύτερο άμεσα διαθέσιμο σύστημα για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία και το Ιράκ από την αυξανόμενη απειλή που δημιουργούν τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, εμφανίστηκαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποτίθεται ότι έδειχναν τη μεταφορά του συστήματος «Avenger» σε αυτοκινητόδρομο από το Ιράκ προς τη Συρία.

Πιθανολογείται ότι μεταφέρθηκε στις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή Ντέιρ εζ Ζόρ στην ανατολική Συρία.

Με τους εκτοξευτές πυραύλων FIM-92 Stinger, το Avenger έχει σχεδιαστεί να προστατεύει τους πεζούς από αεροσκάφη χαμηλής πτήσης, πυραύλους κρουζ, ελικόπτερα και drone.

Μέχρι τις αρχές του περασμένου έτους, οι βάσεις που φιλοξενούσαν τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ δεν είχαν συστήματα αεροπορικής άμυνας.

Η αδυναμία του ήταν εμφανής όταν το Ιράν επιτέθηκε σε δύο από αυτές με βαλλιστικούς πυραύλους τον Ιανουάριο του 2020, ως αντίποινα στην δολοφονία των ΗΠΑ του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από ένα drone κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Από τότε, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει πυραύλους Patriot μεγάλου υψομέτρου «MIM-104» σε αυτές τις βάσεις, μαζί με συστήματα «C-RAM» μικρής εμβέλειας (αντιπυραυλικά, πυροβόλα και όπλα).

Ωστόσο, μπορεί να ειπωθεί ότι το «Avenger» είναι το καταλληλότερο σύστημα για την παροχή προστασίας στις δυνάμεις εδάφους από τα αεροσκάφη.

Ray al Youm
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.