Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΕ ΝΑ 'ΧΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑ... Λόγω των Αμερικανικών κυρώσεων δεν προχωρά η πώληση των τουρκικών ΑΤΑΚ στο Πακιστάν

   Στο θέμα των ελικοπτέρων ΑΤΑΚ κόστους 1,5 δις δολαρίων των οποίων την πώληση η Τουρκία δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει λόγω των κυρώσεων ...


  


Στο θέμα των ελικοπτέρων ΑΤΑΚ κόστους 1,5 δις δολαρίων των οποίων την πώληση η Τουρκία δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει λόγω των κυρώσεων από την πλευρά των ΗΠΑ, δόθηκε ένα πρόσθετο διάστημα έξι μηνών στην Άγκυρα.

Τουρκία και Πακιστάν συμφώνησαν το 2018 για την πώληση 30 ελικοπτέρων ATAK , τύπου Τ129, αλλά η πώληση δεν μπόρεσε με τίποτε να πραγματοποιηθεί, λόγω της μετατροπής της αμερικάνο-τουρκικής κρίσης σε επιβολή κυρώσεων.

Σύμφωνα με την είδηση από το euronews-τουρκικά, για την πώληση των ελικοπτέρων χρειάζεται η άδεια από τις ΗΠΑ και την Αγγλία που παράγουν τον κινητήρα.

Οι ΗΠΑ λόγω των αντιαεροπορικού συστήματος S-400 που αγόρασε η Τουρκία από τη Ρωσία, εφαρμόζει μία σειρά οικονομικών και στρατιωτικών κυρώσεων προς την Άγκυρα.

Στην είδηση τονίζεται ότι η παροχή πρόσθετου χρονικού διαστήματος στην Άγκυρα δεν σημαίνει ότι η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με την είδηση, αξιωματούχους του οποίο το όνομα δεν ανακοινώνεται δήλωσε πως “Δεν πρόκειται για τεχνικό ή εμπορικό θέμα. Είναι απόλυτα ένα πολιτικό θέμα. Για όσο συνεχίζεται το εμπάργκο των ΗΠΑ, η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν θα είναι θύμα της έντασης μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον.”
….
Αμυντικοί κύκλοι αναφέρουν πώς το Πακιστάν καθώς λόγω των αμερικανικών κυρώσεων δεν μπορεί να αγοράσει από την Τουρκία, τώρα ενδεχομένως να αξιολογήσει πάλι την κινεζική επιλογή.

https://ahvalnews-com.cdn - https://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.