Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Διεθνής Συνασπισμός βομβαρδίζει ανηλεώς το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ

Αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας τουλάχιστον 18 αεροπορικές επιδρομές σε κρη...






Αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας τουλάχιστον 18 αεροπορικές επιδρομές σε κρησφύγετα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ευρύτερη περιοχή του Μαχμούρ στο βόρειο Ιράκ.

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στο όρος Καρατσούχ στην αμφισβητούμενη κουρδική περιοχή της πόλης Μαχμούρ (αμφισβητούμενη επειδή διεκδικείται από το ιρακινό Κουρδιστάν και την ιρακινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση), όπου καταστράφηκαν τουλάχιστον 39 κρησφύγετα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπηρεσιών Ασφαλείας του Ιράκ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ένας αριθμός τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν από τα αεροπορικά πλήγματα αλλά δεν αναφέρθηκε ο ακριβής αριθμός των απωλειών.

Δύο ημέρες πριν ο Εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού, Γουέιν Μαρότο, έγραψε στο Twitter ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 133 αεροπορικές επιδρομές στην ίδια περιοχή σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Εξήγησε περαιτέρω ότι 61 κρησφύγετα του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και 24 σπήλαια που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, καταστράφηκαν.

Παρόλο που η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε τη στρατιωτική νίκη της επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα τέλη του 2017, οι τζιχαντιστές έχουν περάσει στον συμμοριτοπόλεμο και στις τρομοκρατικές επιθέσεις, παραμένοντας μεγάλη απειλή για τις δυνάμεις ασφαλείας και τους πολίτες της χώρας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.