Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βόμβα από Γεράσιμο Παπαδόπουλο: «Περιμένουμε σεισμό στην ηπειρωτική Ελλάδα, στη Θεσσαλία ενεργοποιήθηκαν τυφλά ρήγματα»

Δήλωση βόμβα από τον σεισμολόγο και επιστημονικό συνεργάτη της Ε.Ε. και UNESCO Γεράσιμο Παπαδόπουλο, καθώς εκτίμησε ότι στο προσεχές χρον...



Δήλωση βόμβα από τον σεισμολόγο και επιστημονικό συνεργάτη της Ε.Ε. και UNESCO Γεράσιμο Παπαδόπουλο, καθώς εκτίμησε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα σεισμό με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Θεσσαλίας.

Ο διακεκριμένος σεισμολόγος, βασιζόμενος σε επιστημονικές ανακοινώσεις και σε στοιχεία από τη στατιστική και τη σεισμοτεκτονική, εκτίμησε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα σεισμό με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Θεσσαλίας.

Ο σεισμολόγος μίλησε σε εκπομπή του action24:


«Η εκτίμησή μου είναι ότι τα χαρακτηριστικά που έχουν οι σεισμοί στη Θεσσαλία, πολύ πιθανόν να οδηγήσουν στη διέγερση και άλλων σεισμών με παρόμοια χαρακτηριστικά στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.


Ποτέ δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, όμως θεωρώ ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανόν.

Δεν κάνουμε μία πρόγνωση με την αυστηρή έννοια, κάνουμε όμως μία εκτίμηση, η οποία είναι απολύτως βάσιμη σύμφωνα με όλα τα σεισμολογικά και τεκτονικά δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα υπόψη μας.


Και, φυσικά, με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία», υπογράμμισε ο σεισμολόγος.


Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία των αχαρτογράφητων ρηγμάτων, και επισήμανε την αναγκαιότητα έρευνας για εντοπισμό και άλλων περιοχών όπου ενδέχεται να υπάρχουν αχαρτογράφητα ρήγματα.


«Στη Θεσσαλία ενεργοποιήθηκαν τυφλά ρήγματα όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, το 1978 στη Θεσσαλία, το 1980 στη Μαγνησία και το 1981 στις Αλκυονίδες.


Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιος μηχανισμός, ο οποίος προκαλεί αυτή χρονική συσσώρευση σεισμών μέσα σε χρονικά διαστήματα, το πολύ, 2-3 ετών, με τα ίδια χαρακτηριστικά ρηγμάτων», τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.