Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Εφημερίδα Τουρκίγε υποστηρίζει: «Και ο εξοπλισμός των νησιών στο τραπέζι διερευνητικών επαφών Τουρκίας-Ελλάδας»

   Και ο εξοπλισμός των νησιών υπό καθεστώς αποστρατικοποίησης, αλλά και των νησιών και νησίδων που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το καθεστώς τ...




  




Και ο εξοπλισμός των νησιών υπό καθεστώς αποστρατικοποίησης, αλλά και των νησιών και νησίδων που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το καθεστώς τους δεν είναι καθορισμένο, βρίσκεται στο τραπέζι των διερευνητικών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Τουρκίγε.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ, θα ηγηθεί της τουρκικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν δύο ημέρες.

Οι αντιπροσωπείες Τουρκίας και Ελλάδος θα συζητήσουν λεπτομερώς τα θέματα που εξετάστηκαν στον προηγούμενο γύρο, την τρέχουσα κατάσταση στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, τα βήματα που μπορούν να ληφθούν σε προβληματικές περιοχές και τις τελευταίες εξελίξεις μεταξύ των δύο χωρών.

“Οι συνομιλίες στην Αθήνα θα επικεντρωθούν σε θέματα όπως η υφαλοκρηπίδα, οι ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας, τα χωρικά ύδατα, ο εξοπλισμός και η ανάπτυξη στρατευμάτων σε νησιά υπό καθεστώς αποστρατικοποίησης, ο εναέριος χώρος καθώς και νησιά, νησίδες και βραχονησίδες με μη καθορισμένο καθεστώς”, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Τουρκίγε αναφέρει ακόμη ότι “η συνάντηση θα επικεντρωθεί σε αμφισβητούμενα ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και θα συζητήσει τον εξοπλισμό των νησιών της Ελλάδας, καθώς και το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου στο Αιγαίο, που δεν έχουν ξεπεραστεί ανάμεσα στις δύο χώρες εδώ και πολλά χρόνια”.

“Στη συνάντηση, η τουρκική πλευρά θα τονίσει για άλλη μια φορά στους Έλληνες ομολόγους της ότι ο εξοπλισμός νησιών αποστρατικοποιημένου καθεστώτος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις Συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947. Στην Ελλάδα, η οποία ισχυρίζεται ότι ο εναέριος χώρος της είναι 10 μίλια παρά το γεγονός ότι έχει 6 μίλια χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, θα ειπωθεί, για άλλη μια φορά, ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα διεθνώς. Η Τουρκία θα τονίσει επίσης ότι η πρόθεση της Αθήνας να αυξήσει τα σύνορα των χωρικών υδάτων της στο Αιγαίο στα 12 μίλια θα θεωρηθεί ‘αιτία πολέμου’ από την Άγκυρα”, σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.