Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Δεν μετανιώνουμε που αποκαλέσαμε «φονιά» τον Πούτιν... «Του εύχομαι να είναι υγιής» είπε ο Πούτιν για τον Μπάϊντεν...

   Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Μόσχα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν μετανιώνει που χαρακτήρισε τον Ρώσ...


  



Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Μόσχα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν μετανιώνει που χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, «φονιά» σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Μπάιντεν δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι «ένας φονιάς» και προειδοποίησε πως «θα υποστεί τις συνέπειες».

Η Ψάκι τόνισε πως ο Μπάιντεν δεν έχει μετανιώσει καθόλου, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά πόσον ο Αμερικανός πρόεδρος ανησυχεί ότι αυτές του οι δηλώσεις θα κλιμακώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

Ο Πούτιν πρότεινε στον Μπάιντεν να συνομιλήσουν σε ζωντανή μετάδοση

«Θέλω να προτείνω στον πρόεδρο Μπάιντεν να συνεχίσουμε να συνομιλούμε, αλλά υπό τον όρο ότι θα το κάνουμε αυτό πράγματι σε ζωντανή μετάδοση, όπως λένε on-line. Αλλά χωρίς τις όποιες καθυστερήσεις, αλλά σε απευθείας ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία-1»

Πρότεινε μάλιστα η απευθείας αυτή συνομιλία να γίνει αύριο 19 Μαρτίου ή την Δευτέρα 22 Μαρτίου.

«Δεν θα έβαζα το θέμα αυτό στις καλένδες, το Σαββατοκύριακο θέλω να πάω στην ταϊγκά (το πυκνό δάσος των κωνοφόρων δέντρων - σ.σ.), να ξεκουραστώ λιγάκι, κι έτσι θα μπορούσα ή αύριο ή ας πούμε την Δευτέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε:

«Παρακαλώ είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε χρονική στιγμή που εξυπηρετεί την αμερικανική πλευρά και αυτή την στιγμή είμαι έτοιμος να δώσω την σχετική εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών».

Απαντώντας στο ερώτημα, αν προτίθεται να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Μπάιντεν, ο Ρώσος πρόεδρος είπε «για να μην πικάρουμε ο ένας τον άλλον ερήμην, πρέπει να συνεχίσουμε τις σχέσεις».

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε... με κομψό τρόπο στον Αμερικανό ομόλογό του, την ώρα πάντως που το Κρεμλίνο επισήμανε πως δεν προβλέπεται με τα σημερινά δεδομένα εξομάλυνση των σχέσεων Ουάσινγκτον - Μόσχας.

«Του εύχομαι να είναι υγιής» ήταν η λιτή δήλωση του Ρώσου προέδρου, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για τους χαρακτηρισμούς του Μπάιντεν.

«Όσον αφορά τη δήλωση του Αμερικανού ομολόγου μου, είμαστε, όπως είπε, προσωπικά εξοικειωμένοι ο ένας με τον άλλο. Τι θα του απαντούσα; Θα του έλεγα: μείνε υγιής! Του εύχομαι καλή υγεία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν αστειεύεται και δεν απαντά ειρωνικά.

Σημείωσε επίσης ότι οι άνθρωποι προβάλλουν πάντα στους άλλους όσα σκέφτονται για τον εαυτό τους.

«Υπήρξαν πολλά δύσκολα, δραματικά και αιματηρά γεγονότα στην ιστορία κάθε έθνους. Αλλά όταν αξιολογούμε άλλους ανθρώπους, όταν αξιολογούμε άλλα κράτη, άλλους λαούς, κοιτάζουμε πάντα στον καθρέφτη. Βλέπουμε πάντα τον εαυτό μας εκεί. Μην ξεχνάτε από πού προήλθε το κίνημα Black Lives Matter» πρόσθεσε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ηγεσία τους, γενικά, επιδιώκουν να έχει συγκεκριμένες σχέσεις μαζί μας, αλλά μόνο σε τομείς που ενδιαφέρονται εκείνοι και μόνο με τους δικούς τους όρους. Αν και πιστεύουν ότι είμαστε οι ίδιοι, είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Διαφορετικοί γενετικά, πολιτιστικά και ηθικά... Θα πρέπει να ζήσουν με αυτό παρ' όλες τις προσπάθειες να εμποδίσουν την ανάπτυξή μας. Ανεξάρτητα από τις κυρώσεις και τις προσβολές, θα πρέπει να ζήσουν με αυτό», είπε ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.