Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ... Η απάντηση της Γαλλίας στην τουρκική δήθεν «επίθεση φιλίας»: Περιμένουμε έργα, όχι μόνον λόγια

     Η Γαλλία καλωσόρισε τις δεσμεύσεις της τουρκικής κυβέρνησης για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά αναφέρει ότι πρέπει ...

 

  



Η Γαλλία καλωσόρισε τις δεσμεύσεις της τουρκικής κυβέρνησης για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά αναφέρει ότι πρέπει να δει έργα προτού επιτευχθεί πραγματική πρόοδος.

Οι πρόεδροι των δύο χωρών μίλησαν την Τρίτη ως μέρος των προσπαθειών για εξομάλυνση των σχέσεων, που χαρακτηρίζονται από διαφορές για τη Συρία, την ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη μουσουλμανική μειονότητα της Γαλλίας.

«Δεν υπάρχουν προσβολές και η ρητορική είναι πιο καθησυχαστική», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, αναφέρει το Ahvalnews, επικαλούμενο το πρακτορείο Reuters.

«Απαιτούνται δράσεις και θα είμαστε σε θέση να τοποθετηθούμε όταν αναληφθούν αυτές οι ενέργειες. Προς το παρόν, είναι απλώς λόγια», είπε.

Η Γαλλία υποστήριξε την Ελλάδα σε μια διαμάχη με την Τουρκία σχετικά με τα ύδατα στην ανατολική Μεσόγειο και συγκρούστηκε με το μέλος του ΝΑΤΟ για τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη και τις μάχες μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στα τέλη του περασμένου έτους για την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η στάση της Γαλλίας απέναντι στην Τουρκία θεωρείται από τους αναλυτές ως κλειδί για τις προσπάθειες της τελευταίας να επιδιορθώσει τις διαταραγμένες σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι κάτι εύθραυστο, επειδή η λίστα των διαφωνιών είναι πολύ μεγάλη, αλλά θέλουμε μια υγιή σχέση με την Τουρκία», δήλωσε ο Le Drian.

Η επικοινωνία μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πρώτη τους από τον Σεπτέμβριο, περιείχε μια «ειλικρινή» ανταλλαγή απόψεων, ανέφερε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών στο Reuters.

Υπήρξαν θετικά βήματα, ανέφερε η πηγή, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της πιθανής άρσης του παγώματος άδειας εργασίας σε Γάλλους δασκάλους που απασχολούνται στο γαλλόφωνο πανεπιστήμιο Galatasaray της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: ahvalnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.