Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέλος στα τουρκικά σχέδια - Ισραηλινές πηγές: «Η Αίγυπτος στηρίζει την Ελλάδα» - Άγκυρα: «Έλληνες δεν θα σας σώσουν οι ΗΠΑ!»

Έχουν ξεφύγει οι Τούρκοι, καθώς βλέπουν πως τα σχέδιά τους δεν περνούν! Οι ασκήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ και η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, έχει πρ...





Έχουν ξεφύγει οι Τούρκοι, καθώς βλέπουν πως τα σχέδιά τους δεν περνούν! Οι ασκήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ και η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, έχει προκαλέσει άγχος στους γείτονες και αυτό το δείχνουν κάθε μέρα.

Αυτή την φορά, ο σύμβουλος του Ρ. Τ. Ερντογάν Μεσούτ Χακί Καζίν, δήλωσε πως ''ούτε οι ΗΠΑ ούτε άλλα κράτη μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από την οργή της Τουρκίας!''

Πρόκειται για αστείες δηλώσεις, που όμως δείχνουν ξεκάθαρα πως η Τουρκία δεν είναι ένα σοβαρό κράτος. Γι'αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να διακόψει τις επαφές με την Τουρκία, με τρομοκράτες δεν συνομιλείς!

Την ίδια στιγμή, οι Ισραηλινοί έχουν πάρει στο ''ψιλό'' τους Τούρκους και τους ειρωνεύονται για το άνοιγμα στην Αίγυπτο. Μόνο το Πενταπόσταγμα δεν έπεσε στη παγίδα δήθεν σοβαρών ελληνικών ΜΜΕ, που ανέφεραν ανοησίες περί συμφωνίας Άγκυρας-Καίρου για την ΑΟΖ!
Τι έγινε χθες

Αρχικά ο Τσαβούσογλου δήλωσε:

''Με βάση την πορεία των σχέσεών μας, θα μπορούσαμε μετά από διαπραγματεύσεις να υπογράψουμε μία συμφωνία με την Αίγυπτο περί θαλάσσιων ζωνών'', δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γεωργιανό ομόλογό του Νταβίτ Ζαλκαλιάνι.

Αμέσως ήρθε η απάντηση από την Αίγυπτο:

Πηγές ανέφεραν στο Al-Arabiya ότι ''το Κάιρο δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο'' και ότι ''η Άγκυρα ζήτησε συνάντηση με το Κάιρο!''

Σύμφωνα με τα Αραβικά ΜΜΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία του αμοιβαίου συντονισμού μεταξύ Αιγύπτου-Ελλάδας στη περιοχή. Έτσι λοιπόν, μετά από αυτές τις εξελίξεις, Σίσι και Μητσοτάκης συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επιβεβαίωσε πως οι δύο χώρες έχουν δυνατές σχέσεις, ενώ το καλύτερο το άφησε για το τέλος, καθώς ανέφερε για μια ακόμη φορά ότι θέλει Ελλάδα και Αίγυπτος να συνεργαστούν σε στρατιωτικό επίπεδο!

Τι αναφέρουν οι Ισραηλινοί

''Η Τουρκία δημιουργεί φανταστικά σενάρια περί συμφωνίας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ'', γράφει ο SETH J. FRANTZMAN, αρθογράφος και συνεργάτης του Μ. Νετανιάχου.

''Η Τουρκία επινόησε μια νέα «συμφιλίωση», αφού οι προσπάθειες διάδοσης προπαγανδιστικών ιστοριών «συμφιλίωσης» με το Ισραήλ απέτυχαν.''

''Το Ισραήλ έχει ήδη στενές σχέσεις με την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Η Τουρκία προσπάθησε να ανατρέψει όλες αυτές τις σχέσεις από τον Δεκέμβριο του 2019 υπογράφοντας συμφωνία με τη Λιβύη''.

''Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Άγκυρα και το Κάιρο θα μπορούσαν να υπογράψουν μια συμφωνία και θα ήταν παράξενο για την Αίγυπτο ξαφνικά να αντιστρέψει τις σχέσεις με Ελλάδα-Κύπρο. Η Αίγυπτος και το Ισραήλ δεν θα τα βρουν ποτέ με την Τoυρκία. Δεν χρειάζονται την Άγκυρα. Πορευόμαστε με την Ελλάδα και την Κύπρο'', καταλήγει το άρθρο. ''Η Ελλάδα και η Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία τον Αύγουστο του 2020, αφού καταδίκασαν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Στη συνέχεια, η Άγκυρα, κατασκεύασε ιστορίες, αναφέροντας πως έχει έρθει σε συμφωνία με το Ισραήλ. Τώρα η Τουρκία έχει κάνει το ίδιο πράγμα, προσπαθώντας να εμπλέξει και την Αίγυπτο. Αυτό έρχεται μετά το φόρουμ της Φιλίας στην Αθήνα όπου έγινε σαφές πώς η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία έρχονται ακόμα πιο κοντά!''

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.