Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΕΣ ΡΟΜΠΕΣ... Τουρκικό φιάσκο στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».. ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ πλοία από αυτά που σχεδίαζαν δεν βγήκαν στη θάλασσα...!!

   Tο τουρκικό ναυτικό ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας ναυτική άσκηση με την ονομασία "Mavi Vatan-2021" στο Αιγαίο Πέλαγος και την...



  


Tο τουρκικό ναυτικό ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας ναυτική άσκηση με την ονομασία "Mavi Vatan-2021" στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο στις 25 Φεβρουαρίου.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις 82 πολεμικά πλοία, 17 εναέρια μέσα του ναυτικού, δυνάμεις. πεζοναυτών, μονάδες Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και ομάδες ειδικών επιχειρήσεων. Η άσκηση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί αύριο στις 8 Μαρτίου.

Και κάπου εδώ ξεκινούν τα πρώτα γέλια, καθώς ποτέ η Τούρκία δεν έβγαλε τόσα πλοία στη θάλασσα.Αυτό φαίνεται και στις εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο άμυνας.

Σύμφωνα με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό οι στόχοι της άσκησης ήταν:

1.Η αξιολόγηση της ετοιμότητας του προσωπικού και των μέσων που θα μετέχουν στην άσκηση

2. Η δοκιμή κύριων ναυτικών επιχειρήσεων σε επίπεδο Task Group,

3.Η ανάπτυξη δυνατοτήτων για τακτικές Ναυτικές και συνδεδυασμένες επιχειρήσεις

4. Η δοκιμή των διαδικασιών διαλειτουργικότητας με άλλες Διοικήσεις Δυνάμεων και ικανότητα αμοιβαίας υποστήριξης και αύξησης του επιπέδου ετοιμότητας των στοιχείων που θα συμμετάσχουν.

Τι έγινε τελικά

Αυτό που ξάφνιασε ήταν η μη χρήση των πολυδιαφημιζόμενων εγχώριας κατασκευής πυραύλων και άλλων οπλικών συστημάτων. Πέρα από την χρήση των (UAV’s) Bayraktar και Akinci, χωρίς όμως να κάνουν κάποιες εκτοξεύσεις βλημάτων, δεν είδαμε ούτε τον ATMACA (Ατμάτζα) να κάνει βόλη, ούτε τον Bora, ούτε καν τον αεροεκτοξευόμενο πύραυλο L-UMTAS της Roketsan.

Απεναντίας, οι Τούρκοι Ναύαρχοι παρακολουθούσαν βραχυκυκλωμένοι την ελληνική φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ να κάνει επίδειξη σημαίας στην Μεσόγειο, συνοδεύοντας την ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ (Charles de Gaulle).

Η Άγκυρα επιζητά εδώ και μήνες την δημιουργία ενός κλίματος “έντασης” με την Ελλάδα με στόχο βέβαια την εφαρμογή τετελεσμένων, ενώ στην εξίσωση αυτή έχει εισέλθει και η επιχείρηση “Ειρήνη” της ΕΕ, η οποία αποσκοπεί στην διακοπή μεταφορά τουρκικών όπλων στην Λιβύη.Στο πλαίσιο της στρατηγικής στόχευσης του ΓΕΕΘΑ για διεύρυνση της συνεργασίας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με άλλες χώρες και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του, από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 4 Μαρτίου η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ ενσωματώθηκε ως πλήρες οργανικό μέλος στην Γαλλική Ναυτική Δύναμη TF-473. Η εν λόγω Ναυτική Δύναμη με πλοίο Διοικήσεως το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE, επιχείρησε στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης «CLEMENCEAU 21».

Στο εσωτερικό της Τουρκίας έχουν συσσωρευθεί πλήθος σοβαρών προβλημάτων, από την επιδημία, την ανεργία, την πείνα, ενώ πληθαίνουν οι φωνές της αντιπολίτευσης κατά του Ερντογάν.

Oι Τούρκοι έπεσαν πάλι όμως σε ελληνικό πλωτό τείχος από μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του ΠΝ και εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.