Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέρμα απατεώνες... Ξενοδόχοι στο Μπόντρουμ ρίχνουν μαρμαρόσκονη για φαίνεται λευκή η αμμουδιά !!!

   tourkikanea.gr_ Κάποια ξενοδοχεία στο Μπόντρουμ για να εμφανίσουν ως ελκυστικές τις παραλίες τους, χρησιμοποιούν μαρμαρόσκονη ! Σε αμμουδ...


  



tourkikanea.gr_ Κάποια ξενοδοχεία στο Μπόντρουμ για να εμφανίσουν ως ελκυστικές τις παραλίες τους, χρησιμοποιούν μαρμαρόσκονη ! Σε αμμουδιά ξενοδοχείου βρέθηκε ποσοστό μαρμαρόσκονης 55% Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του έβαλε πρόστιμο 270.000 λίρες.

Πρόκειται για μία θλιβερή και πραγματικά επικίνδυνη για την υγεία των τουριστών πρακτική την οποία ακολουθούν ορισμένοι ξενοδοχι της περιοχής. Θέλοντας δηλαδή να εμφανίσουν μία εικόνα τύπου Μαλδίβων με κατάλευκη παραλία μπαζώνουν την περιοχή με μαρμαρόσκονη. Έτσι ανεβάζουν φωτογραφίες στις ιστοσελίδες των ξενοδοχείων τους προσπαθώντας να ελκύσουν τουρίστες.
Να σημειώσουμε πως η μαρμαρόσκονη κολλάει κατευθείαν στους πνεύμονες ενώ είναι γνωστό ότι εμπεριέχει και καρκινογόνες ουσίες. Kαταστρεπτική επίσης είναι και η επίδραση της στη θάλασσα καθώς όταν εισέρχεται σε αυτήν γίνεται σαν τσιμέντο με αποτέλεσμα την καταστροφή της πανίδας.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται το θλιβερό αυτό φαινόμενο. Πέρυσι τον Ιούνιο η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Μποντρούμ είχε επιβάλει πρόστιμο 345 χιλιάδων λιρών σε δύο ξενοδοχεία της περιοχής για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Προφανώς οι ποινές που επιβάλλονται δεν είναι επαρκώς αποτρεπτικές διότι βλέπουμε πώς κάποιοι ξενοδοχείο εκεί το συνεχίζουν.



Στο παρακάτω βίντεο μιλά ο Ορχάν Καβαλά- Γ.Γ. Ξενοδόχων του Μπόντρουμ, που τον ακούμε να λέει τα εξής :

¨Εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια χρήσης της κουβάρς- της αποκαλούμενης λευκής άμμου
Αλλά είναι γνωστό πως αυτή νομικά δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί

Παρόλα αυτά γίνονται προσπάθειες για την κατασκευή παραλιών με ολόλευκη άμμο, ελκυστικές οπτικά που προσελκύουν πελάτες

Παρακαλώ ιδιαίτερα να καλλωπίζουν τις παραλίες με διαμόρφωση από φυσικά προϊόντα του Μπόντρουμ και σε αυτές τις διαμορφώσεις που κάνουν, να δίνουν προτεραιότητα στην ανθρώπινη υγεία¨

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.