Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισαβέλλα Δάρρα για θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης: «Πρέπει να μάθουν να κρατάνε αποστάσεις και να λένε όχι»

   «Αν δεν δώσει χώρο κάποιος από τους δύο, δεν μπορεί ο άλλος να πλησιάσει» είπε το μοντέλο, σε δηλώσεις που αναμένεται να συζητηθούν Ιδι...



  




«Αν δεν δώσει χώρο κάποιος από τους δύο, δεν μπορεί ο άλλος να πλησιάσει» είπε το μοντέλο, σε δηλώσεις που αναμένεται να συζητηθούν

Ιδιαίτερη αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε η Ισαβέλλα Δάρρα σχετικά με τo κίνημα που έχει επικρατήσει να αποκαλείται ελληνικό #MeToo, και τις αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στη χώρα μας.

Σε συνέντευξή της στην On Time, η πρώην Μις Ευρώπη ρωτήθηκε αν εάν έχει δεχθεί η ίδια σεξουαλική παρενόχληση στα χρόνια της καριέρας της. Το μοντέλο απάντησε ότι δεν της έχει συμβεί ποτέ και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο θεωρεί ότι δεν έχει κάποια τέτοια εμπειρία: «Δεν μου έχει συμβεί γιατί δεν έχω δώσει χώρο ποτέ. Πώς να έρθει ο άλλος αν δεν έχει βρει χώρο να έρθει κοντά σου; Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε όλους τους χώρους. Όμως, για να γίνει κάτι, πρέπει να θέλουν και οι δυο. Αν δεν δώσει χώρο κάποιος από τους δύο, δεν μπορεί ο άλλος να πλησιάσει, δεν θα βρει τρύπα».

«Μαθαίνουμε να λέμε "όχι" στη ζωή μας. Όσοι δεν έχουν δουλέψει με τον εαυτό τους πού να την βρουν τη δύναμη, ξαφνικά, να πουν "όχι". Μαθαίνεις να λες "όχι". Δεν μπορείς ξαφνικά ο ίδιος να φέρεις τον εαυτό σου σε μια δύσκολη θέση και να βρεις το κουράγιο και τη δύναμη να πεις "όχι". Άρα, καταλήγουμε ότι πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να μάθεις να λες "όχι", εάν και εφόσον βρεθείς σε δύσκολη θέση. Με δύο λόγια, μπορείς να ελέγξεις τις κινήσεις σου, αλλά όχι του άλλου. Πρέπει λοιπόν να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο», πρόσθεσε το μοντέλο.

Ερωτηθείσα τι πιστεύει για τις πολλές γυναίκες και τους άνδρες που βγαίνουν τώρα και καταγγέλλουν πράγματα που τους έχουν συμβεί, σημειώνει: «Ο άνθρωπος πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του πρώτα και να μάθει να λέει «όχι» σε περίπτωση που βρεθεί σε μια άσχημη ή δυσάρεστη κατάσταση. Πρέπει να μάθει να κρατάει τις αποστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.