Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η τουρκία θάβει τους νεκρούς της... Περισσότερα για τη συντριβή του τουρκικού ελικοπτέρου AS 532 UL Cougar

   ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ... ΚΑΙΡΙΚΑ Φ...



  


ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ... ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο AS 532 UL Cougar συνετρίβη προχθες το απόγευμα σε μια ορεινή περιοχή.

Επέβαιναν σε αυτό 13 άτομα, 9 πέθαναν επί τόπου, τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου δύο από αυτούς πέθαναν αργότερα από τους τραυματισμούς τους.

Οι αρχικές πληροφορίες σχετικά με τα αίτια της σύγκρουσης είναι αντιφατικές - ποικίλλει μεταξύ της εμφάνισης τεχνικής αστοχίας και της έκτακτης προσγείωσης με ξαφνική επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Το ελικόπτερο συνετρίβη σε μια περιοχή όπου ο τουρκικός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Τα τουρκικά αεροσκάφη διαθέτουν συνολικά 50 ελικόπτερα AS 532 UL / AL Cougar.

20 παραδόθηκαν απευθείας από τη Γαλλία, 30 κατασκευάστηκαν στην Τουρκία από την εταιρεία TAI.

Οι χερσαίες δυνάμεις διαθέτουν 30 ελικόπτερα Cougar και η Πολεμική Αεροπορία 20, τα οποία προέρχονται από τροποποιήσεις έρευνας και διάσωσης και μάχης (SAR και CSAR).

Εκτός από το χθεσινό ατύχημα, τρία ακόμη ελικόπτερα αυτού του τύπου έχουν συντριβεί.

Το 2017, ένα ελικόπτερο του Cougar χτύπησε μια γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης, σκοτώνοντας 13 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του 23ου τμήματος συνοριακής χωροφυλακής.

Σε παρόμοια υπόθεση στις 29 Απριλίου 2003, σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες.

Στις 4 Ιουνίου 1997, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα κατέρριψε έναν πύραυλο Cougar στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας 11 Τούρκους στρατιώτες.
--

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.