Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Βγαίνει από την Εντατική το 5χρονο με το φλεγμονώδες σύνδρομο – Σε βαριά κατάσταση το διασωληνωμένο νεογνό

Ένα ακόμη περιστατικό παιδιού που εμφάνισε επιπλοκές μετά από τη νόσησή του από Covid νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου...






Ένα ακόμη περιστατικό παιδιού που εμφάνισε επιπλοκές μετά από τη νόσησή του από Covid νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου και συγκεκριμένα στο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Πρόκειται για ένα 5χρονο παιδί, το οποίο λίγες εβδομάδες πριν είχε νοσήσει από κορονοϊό.

Το ανήλικο παιδί δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Είχε νοσήσει από κορονοϊό πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ σήμερα το τεστ του για SARS-COV-2 είναι αρνητικό.

Το υπερφλεγμονώδες σύνδρομο, ωστόσο, εμφανίζεται συνήθως στα παιδιά ως επιπλοκή του κορονοϊού, από 2 έως 4 εβδομάδες μετά τη νόσηση από Covid.

Το 5χρονο παιδί εμφάνισε προβλήματα στην καρδιά του, καθώς τα παιδιά με σχετιζόμενο με την COVID-19 πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C) συνήθως εμφανίζουν shock, καρδιακές αρρυθμίες, περικαρδιακή συλλογή και διάταση/ανεύρυσμα των στεφανιαίων αρτηριών.

Τα συμπτώματα αυτά ανάγκασαν τους γιατρούς να αποφασίσουν τη διακομιδή του στο «Ωνάσειο», ενώ την περασμένη Παρασκευή επέστρεψε εκ νέου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων, όπου παραμένει διασωληνωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.