Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διώρυγα Σουέζ: Έως και 3 μέρες θα χρειαστούν για να λήξει το «μποτιλιάρισμα» πλοίων

Η συγκέντρωση πολύ μεγάλου αριθμού πλοίων στις δύο εισόδους της Διώρυγας του Σουέζ, που δημιουργήθηκε από την προσάραξη του γιγαντιαίου πλο...






Η συγκέντρωση πολύ μεγάλου αριθμού πλοίων στις δύο εισόδους της Διώρυγας του Σουέζ, που δημιουργήθηκε από την προσάραξη του γιγαντιαίου πλοίου εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, μπορεί να τερματιστεί σε τρεις με τρεισήμισι ημέρες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ.

Ο ναύαρχος Οσάμα Ράμπια δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 113 πλοία αναμένεται να διέλθουν από τη Διώρυγα και από τις δύο κατευθύνσεις έως τις 08:00 σήμερα το πρωί, τοπική ώρα (09:00 ώρα Kύπρου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κάιρο θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του γιγαντιαίου πλοίου, που απέκλεισε επί σχεδόν μια εβδομάδα τη διέλευση της Διώρυγας του Σουέζ.

Η προσάραξη του Ever Given προκάλεσε τεράστια προβλήματα και οικονομικές συνέπειες, καθώς και μποτιλιάρισμα πλοίων, τα οποία περιμένουν να διασχίσουν την σημαντική οδό για το θαλάσσιο εμπόριο, που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο.

Στις 20.00 το βράδυ άρχισε η διαδικασία απόπλου των εγκλωβισμένων πλοίων.

Το άνοιγμα της Διώρυγας του Σουέζ είναι τεράστιας σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς κάθε ημέρα, που ήταν κλειστή κόστιζε τα 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.