Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τον κατηγορούν για ληστεία στην Αθήνα ενώ λέει ότι ήταν στην Κρήτη,,, Πώς 38χρονος πατέρας βρέθηκε στη φυλακή από τη μία μέρα στην άλλη

   Κατηγορείται ότι Αύγουστο μήνα «παράτησε» το πόστο του (σερβιτόρος σε μεγάλο ξενοδοχείο του δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο), τη λεχώνα σύ...



  



Κατηγορείται ότι Αύγουστο μήνα «παράτησε» το πόστο του (σερβιτόρος σε μεγάλο ξενοδοχείο του δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο), τη λεχώνα σύζυγο του και το νεογέννητο παιδάκι τους και ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα όπου υπό την επήρεια ουσιών λήστεψε με την απειλή μαχαιριού δύο πιτσιρικάδες σε στάση λεωφορείου και απέσπασε ένα κινητό. Όλο αυτό προέκυψε από μία αναγνώριση μέσα από φωτογραφίες που επιδείχθηκαν στους δύο ανήλικους παθόντες και είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 38χρονου πατέρα, ο οποίος από τη μία μέρα στην άλλη βρέθηκε στη φυλακή.

Η όλη ιστορία αποκαλύφθηκε τυχαία, αρκετό καιρό μετά τη διάπραξη της ληστείας στην περιοχή του Βύρωνα, τον Αύγουστο του 2018. Ο 38χρονος Ιρακινός, ο οποίος είναι παντρεμένος με 38χρονη από το Ηράκλειο και έχουν αποκτήσει δύο παιδάκια, τον Νοέμβριο του 2020 είχε μεταβεί για προσωπική του υπόθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα, όμως από καταγγέλλων βρέθηκε με χειροπέδες και στις φυλακές των Χανίων καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για ληστεία κατά συρροή. Ουδέποτε είχε ενημερωθεί σχετικά αφού οι Αρχές είχαν στη διάθεση τους διαφορετική διεύθυνση κατοικίας. Ο δράστης της ληστείας του Βύρωνα περιγράφεται ως νεαρός με σκουρόχρωμο δέρμα, πιθανότατα αλλοδαπός και χρήστης ουσιών, που προσομοιάζει με τη φωτογραφία του 38χρονου. Αυτό το στοιχείο ήταν καταλυτικό ώστε να κινηθεί η διαδικασία κατά του 38χρονου.

Ωστόσο, κατά την υπεράσπιση, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο 38χρονος είχε ταξιδέψει στην Αθήνα ενώ το σημαντικότερο είναι, όπως υποστηρίζεται, ότι συνάδελφοι του στο ξενοδοχείο επιβεβαιώνουν με καταθέσεις ότι δούλευε πυρετωδώς, πολύ περισσότερο Αύγουστο μήνα που γινόταν το αδιαχώρητο. Αναφέρεται ότι έλειψε μόνο την ημέρα που γέννησε η σύζυγος του, δηλαδή την 1η Αυγούστου του 2018 (η ληστεία διαπράχθηκε στις 30 Αυγούστου). Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί προς εκδίκαση στις 9 Μαρτίου ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών όμως η δίκη δεν έγινε λόγω Covid.

Μία μέρα μετά το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλλει ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους. Και έτσι ο 38χρονος επέστρεψε στην οικογένεια του, αναμένοντας πλέον την οριστική δικαίωση. «Από την μια στιγμή στην άλλη και τελώντας σε πλήρη άγνοια ένας συμπολίτης μας βρέθηκε κατηγορούμενος για σοβαρότατο αδίκημα του Ποινικού μας Κώδικά, ενώ γνώρισε το πιο σκληρό πρόσωπο της ποινικής καταστολής, αφού όντας αθώος και χωρίς να έχει καμία γνώση και συμμετοχή στο έγκλημα που του αποδίδεται στερήθηκε την προσωπική του ελευθερία, την σύζυγο και τα ανήλικα τέκνα του, επειδή φερόταν να έχει «αναγνωριστεί» από τα θύματα της ληστείας.

Μέσα από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης και εισφέρθηκε στα δικαιοδοτικά όργανα αλλά και τα αιτήματα που υποβλήθηκαν προέκυψε αναμφίβολα ότι βρισκόμασταν δυστυχώς για άλλη μια φορά ενώπιον μιας άκρως εσφαλμένης και δικαιοκρατικά επικίνδυνης «αναγνώρισης» καθότι την ημέρα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έλαβε χώρα η ληστεία ο εντολέας μας βρισκόταν στην εργασία του.

Κατόπιν τούτων , η ευδοκίμηση του αιτήματος μας προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για άρση της προσωρινής κράτησης του εντολέα μας προέβαλε δικονομικά ως μονόδρομος . Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που συμβάλαμε στην ανάδειξη της ουσιαστικής αλήθειας και στην αποφυγή μιας δραματικής δικαστικής πλάνης που θα μπορούσε να εξοντώσει ακόμα περισσότερο ένα αθώο πολίτη και την οικογένεια του , οι οποίοι εν προκειμένω βίωσαν τις ολέθριες επιπτώσεις του ακούσιου ανθρώπινου λάθους. Αναμένουμε πλέον με αγωνία την εκδίκαση της υπόθεσης οπόταν και ο εντολέας μας μετά βεβαιότητας θα αθωωθεί πανηγυρικά και θα αποκατασταθεί κατά τρόπο οριστικό η αδίκως τρωθείσα τιμή και υπόληψη του».

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.