Tελευταια Νεα

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021

35χρονη δέχθηκε άγρια επίθεση από πίτμπουλ: Το υιοθέτησε μέσω Facebook και της έκοψε τη μύτη


 


Η 35χρονη Ιωάννα ήταν ενθουσιασμένη όταν πήρε στο σπίτι της το πίτμπουλ ενός έτους που είχε βρει μέσω αγγελίας στο facebook και δεν μπoρούσε να φανταστεί ότι αυτή η απόφαση θα άλλαζε τη ζωή της.

«Αγαπώ πολύ τα ζώα, είχα ξανά στο παρελθόν, ποτέ όμως πίτμπουλ. Το συγκεκριμένο το βρήκα μέσω αγγελίας που εντόπισε μια φίλη μου στο facebook και πήγα να το δω. Ήταν πιο μεγαλόσωμο απ' ό,τι φανταζόμουν και δίστασα αρκετά για να το πάρω, όμως όση ώρα ήμουν εκεί μου έκανε χαρές και έδειχνε πολύ φιλικό. Η κυρία που το χάριζε το είχε βρει στον δρόμο και μου είπε ότι είναι πολύ ήρεμο, γιατί το είχε 10 μέρες στο σπίτι της και δεν είχε πειράξει ούτε τις γάτες της. Έτσι πείστηκα να το πάρω στο σπίτι μου. Αρχικά, δεν έδειξε καμία επιθετικότητα, αντίθετα, έπαιξα μαζί του, το πήγα βόλτα και το τάισα», λέει η 35χρονη στο iefimerida.


«Νόμισα ότι θα πεθάνω»

Το απόγευμα με το άγνωστο ζώο κύλησε ήρεμα, όχι όμως και το βράδυ. Η περιγραφή της γυναίκας για την άγρια επίθεση που δέχθηκε κόβει την ανάσα και η ίδια θεωρεί θαύμα το ότι βρίσκεται στη ζωή.


«Το βράδυ, πριν το αφήσω να κοιμηθεί, έσκυψα να του βγάλω το λουράκι και τότε ξαφνικά αγρίεψε και μου όρμησε. Μου άρπαξε το πρόσωπο και δεν με άφηνε από τα δόντια του. Υπέφερα από τους πόνους εκείνη τη στιγμή και νόμισα ότι θα πεθάνω. Επενέβη ο φίλος μου, που άκουσε τις φωνές μου και όρμησε πάνω στον σκύλο. Έβαλε τα χέρια του μέσα στα δόντια του, προσπαθώντας να του ανοίξει το στόμα. Όταν τα κατάφερε, διαπίστωσα ότι μου είχε κόψει τελείως τη μύτη και το πάνω χείλος. Τότε τον φόβο ότι θα χάσω τη ζωή μου διαδέχθηκε ο φόβος ότι θα μείνω για πάντα παραμορφωμένη».

Προσπάθησαν να συγκολλήσουν τη μύτη

Η Ιωάννα μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό», όπου οι γιατροί έκαναν λόγο για εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό και απίστευτης αγριότητας επίθεση από σκύλο. Οκτώ ώρες αργότερα συγγενικό της πρόσωπο βρήκε τη μύτη της στο σπίτι και τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να συγκολλήσουν ένα μέρος της. Η αποκατάσταση συνεχίστηκε με απανωτά χειρουργεία, κατά τα οποία ο διευθυντής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Χαρκιολάκης, τοποθέτησε ειδικό υλικό, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και για τους εγκαυματίες από τη φωτιά στο Μάτι. Επίσης, στην Ιωάννα έγινε μεταμόσχευση δέρματος.


«Δεν βρίσκω λόγια να ευχαριστήσω τον γιατρό μου, Γιώργο Χαρκιολάκη, που μου στάθηκε όχι μόνον ως γιατρός αλλά και σαν πατέρας, την επιμελήτρια Μαρία Κοτρώτσιου, που βρέθηκε στο πλευρό μου από τις πρώτες δύσκολες ώρες, τις υπέροχες νοσηλεύτριες, καθώς και τον διοικητή του «Ευαγγελισμού», Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του. Πάντα θα τους είμαι ευγνώμων», λέει η Ιωάννα, η οποία έμεινε στο νοσοκομείο έξι εβδομάδες.

Σήμερα, δύο μήνες μετά την επίθεση, νιώθει καλύτερα, καθώς η μύτη της έχει αποκατασταθεί σε έναν βαθμό, θα χρειαστούν ωστόσο και άλλα χειρουργεία προκειμένου η εικόνα της να είναι πιο κοντινή σε αυτή που είχε πριν από την επίθεση.


Το πίτμπουλ μετά την επίθεση παραλήφθηκε από φιλοζωικό σωματείο και είναι αξιοσημείωτο, όπως λέει η 35χρονη, ότι είχαν ενδιαφερθεί να το υιοθετήσουν άλλοι 65 άνθρωποι, ορισμένοι από τους οποίους ήταν οικογενειάρχες με μικρά παιδιά.


« Προηγουμενη
Επομενη »