Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε «κόκκινο συναγερμό» το ΕΣΥ, 2.500 εισαγωγές στα νοσοκομεία σε 5 μέρες

  Περίπου 2.500 οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό θέτουν σε «κόκκινο συναγερμό» τα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες πέντε μέρες, ει...


 


Περίπου 2.500 οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό θέτουν σε «κόκκινο συναγερμό» τα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες πέντε μέρες, εισάγονται στα νοσοκομεία 472, κατά μέσο όρο, ανά ημέρα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι εισαγωγές το διάστημα από 17 - 21 Μαρτίου είναι 2.451, ενώ ο μέσος όρος των εισαγωγών του επταημέρου είναι 472 ανά 24ωρο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Παπαευαγγέλου την Παρασκευή, την περασμένη εβδομάδα, το σύνολο των νοσηλευομένων έφτασε τις 4.600, με περισσότερους από τους 2.500 εξ αυτών να περιθάλπονται στο λεκανοπέδιο.

Την ίδια ώρα, τα εξιτήρια είναι δραματικά λιγότερα από τις εισαγωγές. Την Κυριακή, εισήχθησαν 425 ασθενείς στα νοσοκομεία της επικράτειας (οι 240 στην Αττική, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κικίλια) ενώ τα εξιτήρια για την ίδια μέρα ήταν 145.


Κατά τα επίσημα στοιχεία, η κάλυψη κλινών ΜΕΘ για ασθενείς Covid-19 αγγίζει το 80,33%, σε όλη τη χώρα, ενώ η κάλυψη κλινών Covid-19 το 57,99%.


Τα περιθώρια του συστήματος υγείας έχουν στενέψει επικίνδυνα, κάτι που αναδεικνύεται και από τις παρεμβάσεις των ομοσπονδιών των εργαζομένων στο ΕΣΥ.


Σύμφωνα με τις ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίες ζητούν την άμεση επίταξη ιδιωτικών θεραπευτηρίων και όχι μόνο ιατρών, δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκο, οι ασθενείς αυτοί ήταν περισσότεροι από 50 στην Αττική, καθώς οι Covid ΜΕΘ 12 νοσοκομείων του λεκανοπεδίου είχαν πληρότητα 100%. Παράλληλα, ανέφερε πως σε ορισμένα νοσοκομεία, όπως το Αγία Όλγα, την εμφάνισή τους έκαναν ακόμη και ράντζα, για τη νοσηλεία ασθενών Covid.


Οι επιδημιολόγοι κρίνουν πως η πίεση στο ΕΣΥ θα μπορούσε να διαρκέσει για τουλάχιστον δύο - τρεις ακόμη εβδομάδες, ενώ εάν τα κρούσματα δε μειωθούν σημαντικά το προσεχές διάστημα, ο «κόκκινος» συναγερμός θα μπορούσε να διατηρηθεί περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.