Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα Αμερικανική παρέμβαση... Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ καλεί την Άγκυρα να εγκαταλείψει το S-400

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας (Πεντάγωνο) των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι (John Kirby), προέτρεψε την Άγκυρα να εγκαταλείψει το σύστημα S-...





Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας (Πεντάγωνο) των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι (John Kirby), προέτρεψε την Άγκυρα να εγκαταλείψει το σύστημα S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία, όπως σημειώνει η Haber Turk.



Απαντώντας σε ερώτηση για την αγορά των S-400 από την Τουρκία, ο Κίρμπι τόνισε ότι η μακροχρόνια παρουσία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ είναι πολύτιμη, αλλά το γεγονός ότι αγόρασε συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία υποστηρίζοντας ότι είναι ασυμβίβαστο με τη δέσμευσή της προς το ΝΑΤΟ.

Ο Κίρμπι επεσήμανε ότι δεν άλλαξε η τουρκική θέση προσθέτοντας ότι το S-400 δεν είναι συμβατό με το F-35 και η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 έχει ανασταλεί.

«Προτρέπουμε την εγκατάλειψη του συστήματος S-400 από την Τουρκία. Στείλαμε τα αμερικανικά συστήματα Patriot, που έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες για την αναγνώρισή τους τα τελευταία 10 χρόνια στην Τουρκία, αλλά προτίμησαν να θέσουν σε ισχύ το S-400 παρέχοντας έσοδα στη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.

Haber Turk
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.