Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ... Mirage 2000-9: Γίνεται πραγματικότητα ο τρόμος της Τουρκίας; Τα φέρνουμε από ΗΑΕ;

Oι Τούρκοι φοβούνται ότι η Αθήνα μπορεί να ωφεληθεί από το αμερικανικό «ναι» στην αγορά των F-35 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα προμ...





Oι Τούρκοι φοβούνται ότι η Αθήνα μπορεί να ωφεληθεί από το αμερικανικό «ναι» στην αγορά των F-35 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα προμηθευτεί τα Mirage 2000-9 από τους Εμιρετιανούς.

Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι τα ΗΑΕ αν προμηθευτούν 50 μαχητικά F-35 και 18 εξοπλισμένα με πυραύλους drone Reaper από τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να παραχωρήσουν τα Mirage 2000-9 πολλαπλών ρόλων στην Ελλάδα.

Τα Mirage 2000-9 των ΗΑΕ εκσυγχρονίζονται μετά από συμφωνία με τους Γάλλους.

Να θυμίσουμε ότι και τα F-16 των ΗΑΕ είναι ανάμεσα στα πιο προηγμένα στον κόσμο.

Οι Εμιρετιναοί έχουν συνολικά 80, εξοπλισμένα με ραντάρ Northrop Grumman APG-80 AESΑ και ενσωματωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου είχε συνομιλίες με τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για Αμυντικές Υποθέσεις των ΗΑΕ Μοχάμεντ Αλ Μποουάρντι και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων (Wahat Al Karama).

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος (ε.α.)Θεόδωρος Λάγιος.

Η τελική συμφωνία Γαλλίας – Ελλάδας για την αγορά των 18 Rafale (έξι νέων και 12 μεταχειρισμένων) ύψους 2,5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει και τα πολύτιμα όπλα της MBDA (Meteor, Scalp, Exoset) αξίας 400 εκατ. ευρώ καθώς και τον εκσυγρονισμό των ελληνικών Mirage 2000-5 ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Meteor, Scalp και Exoset αλλάζουν τα πάντα στο Αιγαίο αλλά και η αναβάθμιση των Mirage 2000-5 αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμα πονοκέφαλο για τους Τούρκους, οι οποίοι δεν έχουν αντίδοτο στα ελληνικά Mirage, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους τους είναι άγνωστος (σ.σ. και τα Rafale).

Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τα ελληνικά Rafale και Mirage 2000-5 και ειδικά τα όπλα που θα φέρουν. sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.