Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ... Το χτυπημένο KemalReis ΕΦΥΓΕ από Ασκηση του ΝΑΤΟ γιατί θα συμμετείχε και το Ισραήλ...!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόνιμη Ναυτική Ομάδα 2 του ΝΑΤΟ (SNMG2) επισκέφτηκε τη Χάιφα στις 15-17 Φεβρουαρίου για να πραγματοποιήσει κοινή ...





Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόνιμη Ναυτική Ομάδα 2 του ΝΑΤΟ (SNMG2) επισκέφτηκε τη Χάιφα στις 15-17 Φεβρουαρίου για να πραγματοποιήσει κοινή άσκηση.

Η Τουρκία άρχισε να ασκεί βέτο στη συνεργασία ΝΑΤΟ-Ισραήλ, ως μέτρο εναντίον του Τελ Αβίβ μετά από την κρίση του 2010 με το περιστατικό "Mavi Marmara", στο οποίο ένας στολίσκος ανθρωπιστικής βοήθειας κατευθύνθηκε προς τη Γάζα για να σπάσει τον αποκλεισμό του Ισραήλ. Τότε δέχθηκε επίθεση από ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον θάνατο 10 ακτιβιστών δημιουργώντας μια πικρή αντιπαλότητα μεταξύ των δύο χωρών, που παραδοσιακά απολάμβαναν στενούς δεσμούς.

Κοινή εκπαίδευση ΝΑΤΟ-Ισραήλ που δεν συμμετείχε η Τουρκία

Την άφιξη των πλοίων του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Χάιφα ακολούθησε μια κοινή άσκηση (PASSEX).

 Το τουρκικό πλοίο της ομάδας, το TCG Gaziantep, έφυγε από το SNMG2 χωρίς να πάει στη Χάιφα και επέστρεψε στη ναυτική βάση της Τουρκίας, Aksaz.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, το TCG Kemalreis θα ενταχθεί στην ομάδα μετά την ολοκλήρωση της άσκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.