Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κι ακόμη δεν είδατε τίποτα... Σαπίζουν τα F-16 της Τουρκίας – Θα πετάνε με πατέντες μέχρι το 2030

«Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει το F-16 πολύ περισσότερο από ό, τι είχε προγραμματιστεί», τόνισε ο αναλυτή...





«Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει το F-16 πολύ περισσότερο από ό, τι είχε προγραμματιστεί», τόνισε ο αναλυτής Paul Iddon.

Σύμφωνα με τον Paul Iddon η Τουρκία οδηγείται σε ιρανοποίηση της πολεμικής της Αεροπορίας.

Δηλαδή όπως το Ιράν έχει διατηρήσει για 40 χρόνια τα αμερικανικά F-4 και καταφέρνει να τα πετά με ιρανικά ανταλλακτικά, έτσι και η Τουρκία προσπαθεί να αυξήσει την ζωή των F-16 που διαθέτει.

Η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα αγοράς των αμερικανικών F-35 άφησε ουσιαστικά την Τουρκία χωρίς μαχητικό αεροσκάφος νέας γενιάς.

Έτσι η Άγκυρα είναι αναγκασμένη να αξιοποιήσει τα υπάρχοντα F-16, αυξάνοντάς τους τον χρόνο ζωής τους.

Το εμπάργκο των ΗΠΑ και σε ανταλλακτικά έχει οδηγήσει την Άγκυρα στο να αποθηκεύσει όγκο ανταλλακτικών των F-16, ενώ γίνεται προσπάθεια παραγωγής κάποιων ανταλλακτικών από την Τουρκία, ώστε τα μαχητικά της χώρας να καταφέρουν να πετούν έως το 2030.

«Η αγορά ρωσικών συστημάτων άμυνας πυραύλων S-400 από την Άγκυρα το 2019 οδήγησε στον αποκλεισμό της χώρας από το πρόγραμμα των ΗΠΑ για την παραγωγή μαχητικών F-35 πέμπτης γενιάς. Έκτοτε, η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην ηγεσία του τουρκικού οργανισμού προμηθειών άμυνας και το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει παγώσει τις πωλήσεις όπλων στη χώρα από το 2018», αναφέρεται σε άρθρο του στο Forbes ο Iddon.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Iddon, η Άγκυρα έχει ήδη αποθηκεύσει ανταλλακτικά πριν από την παράδοση των S-400. Όπως υποστηρίζει, στα επόμενα 10-15 χρόνια, θα είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθούν τα F-16 της Τουρκίας.

«Η ικανότητα της Άγκυρας να αποκτήσει μαχητή πέμπτης γενιάς, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, είναι πολύ περιορισμένη», σημείωνει.

Η Τουρκία θα μπορούσε να αγοράσει ρωσικά Su-57, αλλά μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό από το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Iddon. Σύμφωνα με τον αναλυτή, ενώ η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης των δικών της αεριωθούμενων αεροσκαφών, η έναρξη της παραγωγής του TF-X δεν πρέπει να αναμένεται εντός αυτής της δεκαετίας. sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.