Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προειδοποίηση για «μυστηριώδη ασθένεια» που προκαλεί θανάτους στην Τανζανία: Οι ασθενείς «έκαναν εμετό με αίμα»

Η κυβέρνηση της χώρας απομάκρυνε από τη θέση της την αξιωματούχο που έκανε τους ισχυρισμούς για πανδημία Ανησυχία προκάλεσαν όσα δήλωσε μια...






Η κυβέρνηση της χώρας απομάκρυνε από τη θέση της την αξιωματούχο που έκανε τους ισχυρισμούς για πανδημία

Ανησυχία προκάλεσαν όσα δήλωσε μια αξιωματούχος υγείας στην Τανζανία για μια πανδημία στα νότια της χώρας. Η κυβέρνηση της χώρας απομάκρυνε από τη θέση της την επικεφαλής ιατρική αξιωματούχο Felista Kisandu της περιοχής Chunya.

Η υπουργός Υγείας Doroth Gwajima υποστήριξε πως η Kisandu παραβίασε τον νόμο για τη δημόσια υγεία του 2019, ο οποίος παρέχει οδηγίες αναφορικά με την ανακοίνωση της εμφάνισης ξεσπασμάτων ασθενειών, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Την Κυριακή, η Kisandu ανέφερε ότι μια άγνωστη μόλυνση, η οποία προκάλεσε στους ανθρώπους ναυτία και εμετό με αίμα, έκανε την εμφάνισή της στο Ifumbo, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

«Λόγω της παραπληροφόρησης αυτής που έχει προκαλέσει περιττό πανικό, διατάσσω τις αρχές να απομακρύνουν άμεσα την Kisandu και να προετοιμάσουν μια έρευνα εναντίον της», δήλωσε η Gwajima.

Σύμφωνα με την υπουργό, δεν υπάρχει απόδειξη για κάποιο ξέσπασμα ασθένειας στο Ifumbo και δεν υπάρχει κάποια δημόσια καταστροφή υγείας εκεί.

Την Κυριακή έγινε γνωστό πως 15 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη μόλυνση ενώ περισσότεροι από 50 έχουν νοσηλευτεί.

Η Gwajima είπε ότι μια ομάδα ειδικών έχει κάνει συνεντεύξεις με κατοίκους της περιοχής και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν ξαφνικοί θάνατοι 15 ανθρώπων, όπως είχε αναφερθεί. Σύμφωνα με την ίδια, μια ομάδα ειδικών έχει αναλάβει να διερευνήσει τι προκαλεί την ασθένεια.

Παρόλο που η κυβέρνηση απέκλεισε την εμφάνιση ενός ξεσπάσματος, μια παρόμοια ασθένεια, με συμπτώματα τον πυρετό και τον εμετό είχε ως αποτέλεσμα να αρρωστήσουν άνθρωποι την περιοχή που είναι γνωστή για την παραγωγή χρυσού, το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.