Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ... «Ετοιμάζεται η ναυπήγηση του τουρκικού τύπου αεροπλανοφόρου» λέει τούρκικο δημοσίευμα

 ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ F-35 ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΗΔ...


 ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ F-35 ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΗΔΗ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ...!

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία ετοιμάζεται για την παραγωγή του «τουρκικού τύπου αεροπλανοφόρου» με εθνικά και τα μέγιστα εντόπια μέσα με βάση τις ανάγκες της τουρκικής ναυτικής δύναμης, όπως σημειώνει σημερινό τούρκικο δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δήλωση που έκανε κατά την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας TCG ISTANBUL (F-515), που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2021, είπε, «Έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το εγχώριο και εθνικό μας αεροπλανοφόρο που θα ακολουθήσει μετά το Anadolu», είπε.

Το δημοσίευμα αναφέρει τη δήλωση του Ερντογάν στις 23 Αυγούστου του 2020:

«Η βιομηχανία ναυπήγησης είναι εδώ. Κάνω έκκληση από εδώ, λέω, χτίσαμε το Anadolu, ας χτίσουμε ακόμη ένα, δύο ή περισσότερα αεροπλανοφόρα όπως αυτό. Πιθανότατα θα το κάνουμε, σωστά; Επειδή χρειαζόμαστε αυτήν την αποτροπή στις θάλασσες. Δεν αρκεί μόνο το Anadolu , πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα», είπε μεταξύ άλλων.

Αεροπλανοφόρο τουρκικού τύπου

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιεύματος η τουρκική αμυντική βιομηχανία άρχισε να εργάζεται για την παραγωγή του τουρκικού τύπου αεροπλανοφόρου το οποίο θα έχει εκτόπισμα περίπου 50 χιλιάδων τόνων, χωρητικότητα προσωπικού 1800 και υποδομή κατάλληλη για πλατφόρμες πτήσης όπως το F-35B που μπορεί να απογειωθεί τόσο με το Short Take-Off - Vertical Landing (STOVL) όσο και τον καταπέλτη.

Εκτιμάται ότι η απαιτούμενη ειδική ομάδα και το προσωπικό που σχεδιάζεται για το τουρκικού τύπου αεροπλανοφόρο θα ετοιμαστεί από την Τουρκική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων στο εγγύς μέλλον, όπως σημειώνεται.
--

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.