Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Κούρδοι αντάρτες τσάκισαν τους Τούρκους στο όρος Γκαρά – Έφυγε τρέχοντας ο τουρκικός στρατός

Άδοξο τέλος είχε η στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού στα βουνά του ιρακινού Κουρδιστάν που ξεκίνησε την Τετάρτη. Οι Κούρδοι αντά...





Άδοξο τέλος είχε η στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού στα βουνά του ιρακινού Κουρδιστάν που ξεκίνησε την Τετάρτη. Οι Κούρδοι αντάρτες του PKK «τσάκισαν» τον τουρκικό στρατό, προκαλώντας του σημαντικές απώλειες, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να τα μαζέψουν και να φύγουν πριν τους βρει μεγαλύτερη συμφορά.



Όπως μεταδίδουν πολλοί μιντιακοί ακτιβιστές στο Twitter, οι τουρκικές δυνάμεις έπεσαν σε ενέδρα, οι Κούρδοι φαίνεται ότι ήταν προετοιμασμένοι με σχέδιο και τους περίμεναν.

Τους Τούρκους στρατιώτες εκκένωσαν από τον θανάσιμο κλοιό τα ίδια τουρκικά ελικόπτερα που τους μετέφεραν στο σημείο.

Ο τουρκικός στρατός αυτή τη φορά εισέβαλε βαθύτερα στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν από το παρελθόν. Ίσως αυτό ήταν και το λάθος τους.



Η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή την ολοκλήρωση «μιας μεγάλης κλίμακας επιχείρησης» εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο όρος Γκάρα της επαρχίας Κουρδιστάν, στην επαρχία Ντουκόκ.

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η επιχείρηση ήταν «εξαιρετικά ξεχωριστή και κρίσιμη» και «εκκαθάρισε» την περιοχή από τους αντάρτες του ΡΚΚ.

Τι να πει ο άμοιρος Ακάρ; Ότι στον ορεινό ανταρτοπόλεμο ο τουρκικός στρατός είναι εντελώς ανίκανος να νικήσει τους Κούρδους; Απόδειξη ότι δεν τους έχει καταφέρει εδώ και 40 χρόνια.


«Η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί. Οι χερσαίες και αεροπορικές μας δυνάμεις επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις και τους στρατώνες τους», δήλωσε από το κέντρο επιχειρήσεων (κεντρική φωτογραφία) στα σύνορα της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιρνάκ.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η επιχείρηση προοριζόταν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας βάσει του δικαιώματος της Άγκυρας να υπερασπιστεί τον εαυτό της, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Καταστράφηκαν περισσότεροι από 50 στόχοι, συμπεριλαμβανομένων οπλοστασίων, σπηλαίων και βάσεων στο Γκάρα, είπε, ισχυριζόμενος ότι σκοτώθηκαν και 48 αντάρτες του ΡΚΚ.

Για αυτές τις απώλειες βεβαίως δεν προσκόμισε καμία απόδειξη.

Σύμφωνα με τον Ακάρ, τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ωστόσο, το PKK ισχυρίζεται ότι σκότωσε μεγαλύτερο αριθμό Τούρκων στρατιωτών, ενώ απορρίπτει τους αριθμούς των δικών του απωλειών που ανακοίνωσε η Άγκυρα.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.