Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε νευρικό κλονισμό ο Ερντογάν: Για να συγκαλύψει την εισβολή φιάσκο στο ιρακινό Κουρδιστάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τρομοκράτες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι υποστηρίζουν τρομοκράτες, εννοώντας τους Κούρδους και...





Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι υποστηρίζουν τρομοκράτες, εννοώντας τους Κούρδους και μάλιστα έφτασε στο σημείο να απειλήσει με διακοπή της συμμαχίας εντός του ΝΑΤΟ. Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ο χορηγός και υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα.

«Αν θέλετε να συνεχίσετε τη συμμαχία μας σε παγκόσμιο επίπεδο και στο ΝΑΤΟ, τότε πρέπει να σταματήσετε να συμπαρατάσσεστε με τρομοκράτες» διαμήνυσε στις ΗΠΑ μιλώντας τη Δευτέρα σε συνέδριο του ισλαμιστικού κόμματός του στη Ριζούντα του Πόντου.

«Οι ΗΠΑ προφανώς υποστηρίζουν PKK, YPG, PYD παρά το ότι ισχυρίζονται διαφορετικά», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τι έχει πάθει ο Ερντογάν και έχει «σαλτάρει» για μια ακόμη φορά;

Υπέστη μια τραγική στρατιωτική ήττα στο ιρακινό Κουρδιστάν, όπου εισέβαλε -υποτίθεται- για να απελευθερώσει Τούρκους στρατιωτικούς και πράκτορες της MIT που τους κρατούσαν αιχμαλώτους οι Κούρδοι.

Η τουρκική εισβολή κατέληξε σε φιάσκο. Οι Τούρκοι αιχμάλωτοι σκοτώθηκαν από τουρκικά πυρά.

Ο Ερντογάν, για να συγκαλύψει την αποτυχία του και τις ευθύνες του Χουλουσί Ακάρ, κατηγορεί τους Κούρδους αντάρτες ότι εκτέλεσαν τους αιχμαλώτους.

Η αμερικανική διπλωματία καταδίκασε «με τον πιο σθεναρό τρόπο» τη δολοφονία 13 Τούρκων που είχαν απαχθεί στο βόρειο Ιράκ, ενέργεια την ευθύνη για την οποία η τουρκική κυβέρνηση επιρρίπτει στην κουρδική ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

«Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή με τον πιο σθεναρό τρόπο», τόνισε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Παρά την ξεκάθαρη αμερικανική καταδίκη, ο ημιπαράφρονας ισλαμιστής αυταρχικός ηγέτης επιτέθηκε στις ΗΠΑ και τις κατηγόρησε για συνεργασία με τους Κούρδους «τρομοκράτες».

Είναι ξεκάθαρο ότι υποδαυλίζει τον τουρκικό αντι-αμερικανισμό για να αποφύγει την οργή του τουρκικού λαού στο πρόσωπό του.

Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι: α) Ο Ερντογάν έχει εισβάλει παράνομα στο ιρακινό έδαφος – ιρακινό Κουρδιστάν, β) βομβαρδίζει παράνομα όποιον εκείνος θεωρεί τρομοκράτη -πολλές φορές έχει σκοτώσει άμαχους χωρικούς «κατά λάθος», γ) παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ μην κρύβοντας ότι αποσκοπεί να του αποσπάσει εδάφη.

Που βρήκαν τους Τούρκους οι Κούρδοι και τους έπιασαν αιχμαλώτους; Στρατιωτικούς και πράκτορες της MİT;

Στο έδαφος του Ιράκ τους έπιασαν, όπου επιχειρούσαν παράνομα. Όπου δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκονται.

Τι δουλειά έχει ο Ερντογάν να επιχειρεί στρατιωτικά μέσα στο βόρειο Ιράκ;

Ιδίως από τη στιγμή που η ιρακινή κυβέρνηση έχει καταδικάσει και καταγγείλει στον ΟΗΕ τις τουρκικές επιχειρήσεις στο έδαφός της;

Να μη χάνουμε το δάσος κοιτώντας το δένδρο. Ο Ερντογάν διαπράττει επανειλημμένα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η Τουρκία έχει εισβάλει παράνομα σε Κύπρο, Συρία, Ιράκ υλοποιώντας τον «Όρκο του Έθνους».

Ο Ερντογάν, ένας φοβισμένος τύραννος, δεν αναλαμβάνει ποτέ τις ευθύνες του, ούτε όταν σκοτώνει δικούς του ο ανίκανος τουρκικός στρατός των φανατικών και των θρησκόληπτων.

Νωρίτερα την Κυριακή το PKK απέρριψε την εκδοχή των γεγονότων που παρουσίασε ο Χουλουσί Ακάρ.

Η στρατιωτική πτέρυγά του HPG ανέφερε ότι μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρών τουρκικών βομβαρδισμών και μαχών ανάμεσα στα δύο μέρη.

Οι Κούρδοι αυτονομιστές επέρριψαν την ευθύνη για τους θανάτους προσωπικά στον Ακάρ, υποστηρίζοντας πως έδωσε προσωπικά τη διαταγή για την έναρξη της επιχείρησης εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.