Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΑΓΙΚΕΣ διπλωματικά εξελίξεις για την Τουρκία στη σχέση με τις ΗΠΑ

Ειλικρινά δεν γνωρίζει κανένας πως θα καταλήξει αυτή η ιστορία των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων. Όμως, με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας...





Ειλικρινά δεν γνωρίζει κανένας πως θα καταλήξει αυτή η ιστορία των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων. Όμως, με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας θα μπορούσαμε να κάνουμε την πρόβλεψη ότι οι σχέσεις οδηγούνται στην άβυσσο. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα μπορέσουν να επιλύσουν τις διαφορές τους, όταν έχουν διαμετρικά αντίθετες θέσεις σε σοβαρά θέματα εθνικής στρατηγικής και πολιτικής.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Πλέον, συγκρούονται και στρατηγικά οι ΗΠΑ με την Τουρκία, διότι ο Ταγίπ Ερντογάν συντηρεί τον αντιαμερικανισμό στο εσωτερικό της χώρας και συνεχίζει μία ανάρμοστη σχέση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, που αντιστρατεύεται τα αμερικανικά συμφέροντα.

Τέσσερα στα τέσσερα επιφύλασσε την Τετάρτη στην Τουρκία η αμερικανική διπλωματία. Για να ομιλούμε με πραγματικούς όρους: «Εισέπραξε» τέσσερις ήττες. Το ένα κτύπημα ερχόταν μετά το άλλο. Και φαίνεται ότι θα έχει και συνέχεια -ενδιαφέρουσα συνέχεια- αυτή η κόντρα των Ηνωμένων Πολιτειών με τον εθνικο-ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας.

Από νωρίς το πρωί πληροφορηθήκαμε ότι η πολυδιαφημισμένη συνομιλία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τόνι Μπλίνκεν ήταν στον αέρα. Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι κάποια στιγμή τις επόμενες ημέρες θα μιλήσουν. Είτε η συνομιλία ήταν στη φαντασία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, που δεν νομίζω, είτε του την ακύρωσαν οι Αμερικάνοι. Στην Ουάσιγκτον δεν μένει τίποτα κρυφό.

Το δεύτερο θέμα ήταν το ρωσικό σύστημα S-400. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκλεισε την όποια προσπάθεια της Τουρκίας να διαπραγματευθεί. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.