Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εξαφάνιση 19χρονης από το Κορωπί: Άρχισαν να «ανοίγουν στόματα» – Οι δύο άνδρες και ο Βόλος

Eνα πυκνό πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης της 19χρονης Aρτεμης από το Κορωπί, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το...

Eνα πυκνό πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης της 19χρονης Aρτεμης από το Κορωπί, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το μεσημέρι της 16ης Οκτωβρίου 2020.


Τη Δευτέρα αστυνομικοί ήλεγξαν πληροφορίες που την ήθελαν να βρίσκεται στην πόλη του Βόλου, ενώ χθες εξέτασαν μαρτυρίες ότι εντοπίστηκε να κινείται στο κέντρο της Αθήνας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι πληροφοριοδότες είπαν ότι η 19χρονη έδειχνε φοβισμένη και ότι συνοδευόταν από δύο άνδρες που έμοιαζαν να την κρατούν παρά τη θέλησή της.


Η ροή των πληροφοριών εντάθηκε ύστερα από τηλεοπτική εκπομπή («Φως στο τούνελ») που προβλήθηκε την Παρασκευή και ασχολήθηκε με την υπόθεση. Ο έλεγχος από την αστυνομία ωστόσο δεν απέδωσε καρπούς, με τους αστυνομικούς και τον δικηγόρο της οικογένειας, Τάσο Ντούγκα, να υπογραμμίζουν ότι κάθε πληροφορία για την τύχη της κοπέλας ελέγχεται.

Η 19χρονη εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 16ης Οκτωβρίου. Εφυγε από το σπίτι όπου ζούσε με την οικογένειά της στο Κορωπί στις 2 μ.μ. προκειμένου να κάνει αίτηση για δουλειά στο υποκατάστημα Jumbo της Παιανίας. Στις 3.50 μ.μ. ο θείος της φέρεται να δήλωσε ότι την είδε να περιμένει στη στάση του λεωφορείου, ενώ στις 5.50 μ.μ. το κινητό της απενεργοποιήθηκε στην Κάντζα. Εκτοτε η κοπέλα δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Αστυνομική πηγή δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι η περιοχή όπου σταμάτησε να εκπέμπει το κινητό της τηλέφωνο ερευνήθηκε επισταμένως είτε για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός θανατηφόρου δυστυχήματος είτε ακόμα και αυτό της δολοφονίας κοντά στην περιοχή εξαφάνισής της. Χρησιμοποιήθηκε drone της ΕΛ.ΑΣ. και ζητήθηκε η συνδρομή στελεχών της ΕΜΑΚ, ακόμα και του Λιμενικού. Οι έρευνες απέβησαν άκαρπες.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την εξαφάνιση της 19χρονης έως σήμερα ελέγχθηκε ακόμα ανώνυμη πληροφορία ότι κρατείται και εργάζεται παρά τη θέλησή της σε οίκο ανοχής στον Κεραμεικό. Η μαρτυρία όμως αποδείχθηκε ότι ήταν κατευθυνόμενη από άτομα που ήθελαν να προκαλέσουν την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στον οίκο ανοχής και δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Αντίστοιχα, φάρσα αποδείχθηκαν τηλεφωνήματα από αγνώστους στο κινητό τηλέφωνο του μεγαλύτερου αδελφού της Αρτεμης, που δήλωναν απαγωγείς και ζητούσαν λύτρα 5.000 ευρώ για να την απελευθερώσουν.

Ερευνες έγιναν και στο προφίλ που διατηρούσε η κοπέλα στο Facebook. Διαπιστώθηκε ότι τέσσερις ημέρες πριν εξαφανιστεί διέγραψε από το προφίλ της περίπου 30 «φίλους». Πέραν αυτού, ωστόσο, τα στελέχη της Ασφάλειας δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ένα μήνυμα ή κάποια ανάρτηση ικανή να τους οδηγήσει στα ίχνη της ή να ρίξει φως στο μυστήριο της εξαφάνισής της. Από την προσοχή των αστυνομικών δεν διέλαθε ότι η νεαρή κοπέλα είχε περάσει μια ερωτική απογοήτευση το καλοκαίρι. Ο πρώην σύντροφός της διαπιστώθηκε ότι την είχε διαγράψει από τους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram. Εντοπίστηκε να υπηρετεί τη θητεία του στον Eβρο και, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, εξετάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.


Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, η Αρτεμις κατάγεται από συντηρητική οικογένεια με ρίζες στην Αλβανία. Παρότι η ίδια περιγράφεται ως «συνεσταλμένο και ντροπαλό παιδί», οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έφυγε οικειοθελώς από το σπίτι της. Παραδέχονται, ωστόσο, ότι δεν έχουν καμία ένδειξη πως προετοίμασε τη φυγή της. «Την ημέρα της εξαφάνισής της είχε 40 ευρώ στο πορτοφόλι της», είπε ο κ. Ντούγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.