Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καμπανάκι στα Βαλκάνια: Τουρκικό σχέδιο ισλαμοποίησης της περιοχής για να πέσουν στην «αγκαλιά» της Άγκυρας - Κίνδυνος για Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία

Η Άγκυρα ισλαμοποιεί τα Βαλκάνια για να πέσουν αργότερα ως “ώριμο φρούτο” στα χέρια της, αναφέρει ουσιαστικά ο ειδικός καθηγητής Kolë KRASNI...





Η Άγκυρα ισλαμοποιεί τα Βαλκάνια για να πέσουν αργότερα ως “ώριμο φρούτο” στα χέρια της, αναφέρει ουσιαστικά ο ειδικός καθηγητής Kolë KRASNIQI, αποκαλύπτοντας ένα ακόμη “βρώμικο” σχέδιο του καθεστώτος Ερντογάν αλλά και κάποιων χωρών του Κόλπου όπως το Κατάρ.

“Ένας μεγάλος αριθμός ισλαμικών “ανθρωπιστικών” και μη κυβερνητικών οργανώσεων από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Κουβέιτ και την Τουρκία, οι οποίες στην συνέχεια αναγνωρίστηκαν ως οργανώσεις χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, έχουν επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να χτίσουν μια ισχυρή υποδομή προπαγάνδας, με σκοπό τη διάδοση μιας ριζοσπαστικής ιδεολογίας και την υποκίνηση μίσους σε Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία”, δηλώνει ο ίδιος.

Διάφορες φονταμενταλιστικές ισλαμιστικές σχολές της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας, έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για τη εξάπλωση ενός εξτρεμιστικού ισλαμικού κινήματος στο Κοσσυφοπέδιο και άλλες χώρες της περιοχής. Αυτές οι «φιλανθρωπικές» οργανώσεις, μέσω των υλικών κινήτρων και ακραίας ισλαμικής εκπαίδευσης μιας ολόκληρης γενιάς ιμάμηδων που προέρχονται από την περιοχή, θα βυθίσει τα Βαλκάνια στον όλεθρο και στη συνέχεια στα χέρια της Τουρκίας.

Ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός στο Κοσσυφοπέδιο και σε άλλες βαλκανικές χώρες, σε όλες τις μορφές και τα σχήματα του, αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια όλων των χωρών της περιοχής.

Ο βαθμός αυτού του κινδύνου αυξάνεται από την ολοένα και πιο ορατή συνεργασία μεταξύ των διαφόρων ριζοσπαστικών και εξτρεμιστικών ισλαμικών ομάδων στην περιοχή, η οποία καθίσταται δυνατή από το κίνητρο, της ίδιας θρησκευτικής ιδεολογίας.

Αυτός ο κίνδυνος εναρμονίστηκε με την επιστροφή εκατοντάδων ατόμων από τις πολεμικές ζώνες στη Συρία και το Ιράκ και τις επιχειρησιακές πράξεις ορισμένων ξένων υπηρεσιών πληροφοριών στο Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τα Σκόπια και άλλες χώρες της περιοχής.

“Για τον λόγο αυτό, οι κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής των Βαλκανίων, μαζί με τους διεθνείς οργανισμούς ασφαλείας, προς το συμφέρον της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατικής τους τάξης, πρέπει να θεωρήσουν την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού ως ένα από τα κύρια καθήκοντά τους”, αναφέρει ο ίδιος.

“Ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων από Ισλαμιστές εξτρεμιστές από το Κοσσυφοπέδιο και άλλες χώρες της περιοχής είναι πιθανός.

Εάν εκδηλωθούν πολιτικές και κοινωνικές κρίσεις στο Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία και η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μεγαλώσει και άλλο, θα προκαλέσει την πόλωση των διαφορετικών απόψεων για τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ, τότε δεν αποκλείεται η πιθανότητα επιθέσεων από ισλαμιστές εξτρεμιστές σε Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία ή οποιαδήποτε από τις χώρες της ΕΕ (Ελλάδα- Βουλγαρία-Ρουμανία)", προειδοποιεί ο καθηγητής.

“Προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την εξάλειψη του ριζοσπαστισμού πολλών ατόμων, ειδικά εκείνων που αντιμετωπίζονται ως «μοναχικοί λύκοι».

Η ανάπτυξη των καταστρεπτικών δραστηριοτήτων τους γίνεται σύμφωνα με ένα σενάριο που συνήθως ξεκινά με την επίθεση εναντίον παραδοσιακών ιμάμηδων, κατηγορώντας τους ότι δεν είναι εκπαιδευμένοι ή ότι είναι παραπλανημένοι. Στη συνέχεια, αυτοί οι ακτιβιστές δείχνουν με υπερηφάνεια την «ικανότητα και την αποστολή» τους, να διαδώσουν το γνήσιο Ισλάμ που είναι απαλλαγμένο από όλες τις δυτικές επιρροές. Ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ή να νοείται ως «πρόγραμμα για την απο-ισλαμισμό των Μουσουλμάνων», όπως διαδίδεται από ορισμένες ριζοσπαστικές δομές στο Κοσσυφοπέδιο, την Τουρκία, ούτε ως πρόγραμμα που θα ευνοεί τους εξτρεμιστές στις προσλήψεις μελών, όπως απαιτείται από ορισμένους μουσουλμάνους ιδεολόγους κυρίως στο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτοί οι θρησκευτικοί εξτρεμιστές επιτίθενται με υπερηφάνεια στην εθνική ταυτότητα όλων των κατοίκων των Βαλκανίων σύμφωνα με το ισλαμικό δόγμα τους σαν «για έναν μουσουλμάνο να μην έχει σημασία ο εθνικός χαρακτήρας, αλλά η θρησκεία».

Η ανάπτυξη της ισλαμικής προπαγάνδας συνοδεύεται από έντονες επιθέσεις κατά του κοσμικού και του κράτους δικαίου, ιδίως στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Σύμφωνα με αυτούς τους εκφραστές, ένα κράτος δικαίου μπορεί να οικοδομηθεί μόνο εάν βασίζεται στους θρησκευτικούς κανόνες της σαρίας.

Σύμφωνα με τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, η αιτία όλων των προβλημάτων στο Κοσσυφοπέδιο, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία έγκειται στην «ηγεσία του κράτους από τους άπιστους»…, «στη μη εφαρμογή θρησκευτικών κανόνων στη δημόσια ζωή»… επιτρέποντας την κατασκευή ενός καθολικού ή ορθόδοξου ναού σε μουσουλμανική γη»…«αλλά και στην ανάπτυξη μιας φιλοαμερικανικής και φιλοευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία προκαλεί βλάβες και προσβολές σε όλους τους μουσουλμάνους».

Ως αποτέλεσμα, σε όλες τις χώρες της περιοχής διεξάγεται μια έντονη αντιδυτική προπαγάνδα, κατηγορώντας τις ΗΠΑ, το κράτος του Ισραήλ και τις χώρες μέλη της ΕΕ, ότι διχάζουν τον μουσουλμανικό κόσμο.

Οι Ισλαμιστές ριζοσπάστες απαιτούν την ενοποίηση όλων των Μουσουλμάνων σε ένα κράτος.

Το πρόγραμμα προληπτικών μέτρων για την εξάλειψη της ριζοσπαστικοποίησης θα πρέπει να επικεντρωθεί στην εξεύρεση και εξάλειψη όλων αυτών των αρνητικών επιδράσεων που έχουν επηρεάσει τη ριζοσπαστικοποίηση πολλών ανθρώπων στις χώρες των Βαλκανίων.

Ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο τις χώρες όπως το Κόσοβο, την Αλβανία και τα Σκόπια αλλά και τις υπόλοιπες οι οποίες θα δεχθούν πιθανόν τέτοιες δράσεις από αυτά τα άτομα. Μόνο όταν οι κρατικές αρχές των βαλκανικών εθνών λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν την επιρροή διαφόρων εγκληματικών παραγόντων, που είναι κυρίως εξωγενούς φύσης, μπορούν να σωθούν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι”, καταλήγει ο ειδικός. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.